2010 m. liepos 16 d.
Nr. 54
(1839)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Marija ir Morta – gyvenimo pilnuma

Jėzuje žėruojanti meilė Jį skatino melstis ir į žmonių širdis sėti Dievo karalystės grūdus. Jis tai darė visada ir visur. Kartą Jis lankėsi viename kaime. Pirmoji moteris, kuri pakvietė Jėzų paviešėti savo namuose, buvo Lozoriaus ir Marijos sesuo Morta (Lk 10, 38). Jai turime būti dėkingi, kad ji savo meile Jėzui išreiškė nedvejojančiu veiksmu. Jei nebūtų buvę šio kvietimo, galbūt nebūtų buvę Kristaus su Morta ir Marija neužmirštamo pokalbio - bendravimo, į kurį gilindamiesi patiriame vidinę transformaciją.  


Švč.  Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos pagerbimas

Konferencijos lektoriai
dvasininkai R. Baltrušaitis,
P. Dumbliauskas, V. Mazirskas

Šiemet miesto gimtadienio šventėje pagausėjo tikinčiųjų poreikius tenkinančių renginių – be tradicinių šv. Mišių, vyko konferencija, skirta 15-osioms Alytaus patikėjimo Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos globai ir saugojimui metinėms.

Miesto šventėje prisiminti bei pagerbti Dievo Motiną, turinčią ir Marijos Krikščionių Pagalbos titulą, giliau pažvelgti į Motinos vietą Bažnyčios mokyme bei vaidmenį tikinčiųjų bendruomenėje – Alytaus dekano kan. Arūno Užupio ir „Dienos namų“ direktorės Kristinos Bondarevos idėja.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija