2010 m. rugpjūčio 27 d.
Nr. 62
(1847)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Vyriausiam Šiaulių vyskupijos kunigui – 90

Emilija Janulytė

Kun. Anicetas Kisielius (dešinėje)
su kun. Albertu Kasperavičiumi

Liepos 29 dieną  ilgamečiam Rozalimo parapijos klebonui kunigui Anicetui Kisieliui buvo suteiktas Pakruojo rajono garbės piliečio vardas. Liepos 23-ąją kun. A. Kisielius šventė 90 metų jubiliejų.

Kun. A. Kisieliaus jubiliejaus proga Rozalimo Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje už jubiliatą, linkint jam visokeriopos Dievo palaimos, buvo aukojamos iškilmingos šv. Mišios.

Į Rozalimo bažnyčią gausiai susirinko ne tik Tėveliuką mylintys parapijiečiai, bet  ir nemažai tikinčiųjų iš įvairių Lietuvos kampelių, tarp jų – ir kunigo sūnėnai iš Utenos bei Vilniaus. Bažnyčia buvo sausakimša, visų žvilgsnius traukė ąžuolo vainiku apjuostas jubiliato krėslas ir jame sėdintis džiaugsmu spinduliuojantis kun. A. Kisielius.

Iškilmingas šv. Mišias aukojo  Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis kartu su nuo aktyvios kunigystės pasitraukiančiu, bet dar žvaliu Rozalimo parapijos senbuviu kun. A. Kisieliumi (čia jis buvo paskirtas 1966 metais).

Prieš devynis dešimtmečius Leliūnuose, Veronikos ir Simono Kisielių šeimoje gimęs Anicetas buvo jauniausias tarp dviejų seserų ir dviejų brolių. Šiuo metu  kunigo gimtinės neišliko – ją jubiliatas gali tik mintimis aplankyti. „Ačiū Dievui, kad leido man sulaukti tokio garbaus amžiaus ir  nesurūgti, – dalijasi patirtimi kunigas A. Kisielius. – Galbūt gyvenimas ir yra sudėtingas, bet jis žavus tuo, kad tenka sutikti labai  daug gerų žmonių, jautiesi reikalingas.“

Klebonas ir šiandien atsimena didžiulį motinos norą matyti jį kunigu. Motina neapsirikusi – sūnus iš tiesų turėjo šį pašaukimą.  Kiekvienas žmogus, bent kartą bendravęs su kun. A. Kisieliumi, jautė spinduliuojančią šilumą, ramybę  ir begalinę meilę kiekvienam  žmogui. O per tuos Rozalime praleistus dešimtmečius klebonas bendravo su šimtais žmonių, žinojo jų vardus ir rūpesčius. Barti nemėgo. Jeigu ką turėdavo pasakyti – pasakydavo į ausį. Todėl ir buvo mylimas, todėl į bažnyčioje vykusias iškilmes susirinko šimtai jam dėkingų ir gerą žodį norinčių pasakyti parapijiečių bei rajono valdžia.

Pakruojo rajono garbės piliečiu tapęs, daugiau nei keturiasdešimt metų Rozalime dirbęs sielovadininkas pagerbtas už nuopelnus skleidžiant dorovines vertybes. Apdovanojimui kun. A. Kisielių pristatęs Pakruojo dekanas kun. Ričardas Rutkauskas akcentavo jo pastoracinį darbą rajono bendruomenėje, atvirumą ir nuoširdumą, sutraukdavusį į Rozalimą ne tik šios parapijos žmones.

Pakruojo rajonas
Broniaus VERTELKOS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija