Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2015 m. rugsėjo 11 d., Nr. 17 (236)


MŪSŲ
RĖMĖJAS

Pro Deo
et Patria


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


Renginiai

Vaikų stovykla supažindino su vienuolijomis

Liepos 19–25 dienomis vyko katalikiška Zapyškio parapijos vaikų stovykla „Sek paskui mane“ (Mk 2, 14). Stovyklos pavadinimas ir visa jos veikla buvo skirti pašvęstojo gyvenimo asmenims, įvairioms vienuolijoms ir maldai už jų darbus bei naujus pašaukimus.

Pirmoji diena buvo skirta susipažinimui ir pasiruošimui pradėti bendrą, savaitę trunkantį gyvenimą kartu. Kaip ir kiekvienos dienos rytas, taip ir pirmoji diena prasidėjo Lietuvos Respublikos vėliavos pakėlimu ir „Tautiška giesme“.

Antroji diena skirta kazimierietėms. Kalbėta apie šios kongregacijos įsikūrimą, tikėjimo kelią ir šiandieninius darbus, vyko susitikimas su kazimieriete ses. Ramute. Vaikai ir vadovai domėjosi pašaukimo keliu, vienuolijos gyvenimu. Diena baigta sporto estafetėmis, kuriomis ugdytas gebėjimas bendradarbiauti ir pasitikėti vieni kitais.

Trečioji diena skirta jėzuitams, Jėzaus Draugijos atstovams. Stovykloje lankėsi jėzuitas, kun. Antanas Saulaitis, kuris ne tik atsakė į rūpimus klausimus, bet ir pristatė indėnų gyvenimą bei jų tradicijas. Kadangi, jėzuitai daug dėmesio skiria švietimui, ši diena užbaigta stovyklautojų viktorina, kurioje savo žinias galėjo parodyti skirtingo amžiaus stovyklautojai.

Ketvirtoji diena skirta širdietėms. Švč. Jėzaus Širdies tarnaičių kongregacijai atstovavo trys seserys vienuolės, kurios atvyko parengusios trumpą vaidinimą bei pasakojimą apie tikėjimą ir savo vienuoliją, kartu su vaikais aiškinosi, koks yra vienuolis. Aptarus, ko reikia vienuoliui, išsiaiškinta, kad svarbu atrasti pašaukimą ir eiti ten, kur šaukia Dievas, todėl diena užbaigta lobio ieškojimu, kurio metu mokytasi padėti kitiems, kantriai ieškoti ir nepasiduoti iškilus sunkumams.

Penktoji diena skirta seserims vargdienėms. Susipažinta ir melstasi už Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Vargdienių seserų kongregaciją bei viešnią ses. Eveliną. Daugybė klausimų ir nuoširdūs atsakymai skambėjo visą popietę. Diena baigėsi vakaro programa, kuri reikalavo kūrybiškumo ir noro veikti taip, kaip nuolat gyvena sesės vargdienės.

Šeštoji diena skirta pranciškonams. Susipažinta su kongregacijos veikla ir vienu iš jų atstovų – tėvu Severinu. Pagarba ir meilė aplinkiniams spinduliavo iš svečio ir iš visų stovyklautojų. Pokalbis baigtas palaiminimu tėvui Severinui ir bendra vakariene gamtoje. Vakare vyko įspūdingas dainų konkursas, kurio metu mokytasi pagarbos, tokios, kokią rodė tėvas Severinas.

Septintoji diena buvo skirta prisiminti tai, ką vaikai sužinojo, ir mokytis šias žinias skelbti aplinkiniams, todėl paskutinės dienos šūkis – „Tai, ką išgirdote, skelbkite nuo stogų“ (plg. Mt 10, 27).

Stovyklą rėmė Lietuvos Katalikų Religinė Šalpa ir verslininkai iš Kačerginės, kurie savo parama sudarė galimybę stovyklauti 51 vaikui ir visus juos ugdyti, prižiūrėti bei vesti krikščioniškų dorybių keliu 13 šaunių vadovų.

Zapyškio parapijos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija