2017 m. liepos 7 d.
Nr. 27 (2244)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Šiaulių vyskupijoje

Šiaulių dekanate

Meldėsi, vaišinosi, šoko, dainavo, sportavo

ŽARĖNAI-LATVELIAI. Birželio 24-ąją Šv. Mikalojaus bažnyčioje paminėta parapijos 230 metų sukaktis. Šventę bažnyčia pasitiko visiškai atnaujintu vidumi. Šv. Mišias joje aukojo Žagarės klebonas kun. Marius Dyglys ir klebonas kun. Jordanas Urbonas. Paskui su 85 metų sukaktimi pasveikintas ir kraštotyrininkas Leonardas Skėrys. Dainų dovanojo atlikėjas Nerijus Šukutis.

Antroji šventės dalis persikėlė į Žarėnų kultūros namus. Ten veikusioje kraštotyros darbų parodoje buvo galima susipažinti su Žarėnų parapijos ir kaimo istorija iš kraštotyrinių darbų, straipsnių. Senose nuotraukose vietiniai ir buvę žarėniečiai rado užfiksuotas savo vaikystės, jaunystės dienų akimirkas. Į kraštiečių susitikimą, pavadintą „Po tėviškės dangum“ atsigaivinti kvapnia arbata, kava, paragauti vietinių šeimininkių suspaustų sūrių, keptų žagarėlių ir torto, susirinko ne vienas buvęs žarėniškis ar Žarėnuose dirbęs ar gyvenęs. Su saldžiomis dovanomis atvyko Kelmės rajono Užvenčio kultūros centro direktorė Irma Vaupšienė, kuriai Žarėnai – ne tik vyro Algimanto tėviškė, bet ir pirmoji jos pačios darbovietė.

Vakare šventė persikėlė į sutvarkytą ir išgražintą poilsio, laisvalaikio praleidimo vietą – šimtametį parką. Apdovanoti dieną buvusios mokyklos stadione ir parke vykusių krepšinio ir tinklinio varžybų nugalėtojai. Koncertavo Šiaulių ir Akmenės rajonų meno mėgėjų kolektyvai. Sveikino šokėjai iš Gruzdžių, vadovaujami Janinos Veikšienės, liaudiškos muzikos kapela iš Drąsučių, vadovaujama Kęstučio Rupšio, kaimo kapela „Geri vilkai“ iš Šakynos, vadovaujama Rimanto Mickevičiaus, Alfonso Giedros vadovaujami moterų vokaliniai ansambliai iš Šakynos bei Žarėnų. Moterų kolektyvą iš kaimyninių Kruopių kaimo bendruomenės atlydėjo Meilutė Kaminskienė.

Šiaulių rajono vicemeras Algis Vaičiulis savo ir rajono mero Antano Bezaro vardu sveikino visus Jonus, Janinas, esamus ir buvusius žarėniškius. Laikinai einanti Šakynos seniūnės pareigas Rina Gedminienė įteikė padėkos raštą Klauso ūkio atstovui – už nuolatinį rūpinimąsi, visokeriopą pagalbą, tvarkant bei gražinant Žarėnų kraštą. Renginį vedė Sigutė Butvidienė ir Rimantas Mickevičius.

Vėlų vakarą Žarėnų parke, koncertavo grupė „Arka“. Vidurnaktį Žarėnų ir aplinkinių vietovių dangų nušvietė šventiniai fejerverkai.

Pagal Siauliuraj.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija