„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2016 m. rugpjūčio 12 d., Nr. 7 (76)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Atidarytas naujas kultūros centras

Lavoriškių klebonas kun. Pavel
Paliul šventina sporto salės patalpas

Lavoriškių parapijos klebonas
kun. Pavel Paliul šventina naujojo
pastato patalpas. Dešinėje –
Vilniaus rajono merė Marija Rekst

LAVORIŠKĖS. Birželio 24 dieną, per didžiuosius Šv. Jono Krikštytojo atlaidus, čia atidarytas ilgai gyventojų lauktas bei išpuoselėtas kultūros centras. „Viliuosi, kad tai bus vieta, kurioje niekada netrūks vaikų ir jaunimo, kad centre noriai lankysis ir vyresnio amžiaus gyventojai. O visi atėję čia ras sau įdomios veiklos“, – kultūros centro atidarymu džiaugėsi Vilniaus rajono merė Marija Rekst. Ji sakė, kad greitu metu Lavoriškėse bus sutvarkyta aikštelė prie bažnyčios bei įgyvendinti kiti įdomūs, o svarbiausia gyventojų poreikius tenkinantys darbai.

Vilniaus rajono savivaldybės vicemeras Česlavas Olševskis džiaugėsi, kad Vilniaus rajone aktyviai realizuojami investiciniai projektai, atsiranda naujų bendruomenės susibūrimo vietų. Vicemeras priminė, kad Šv. Jonas Krikštytojas yra ne tik Lavoriškių parapijos, bet ir blaivybės globėjas. „Kviečiu Jus, kad kuo daugiau blaivybės būtų mūsų parapijoje. Kad kuo daugiau gyventojų sportuotų, aktyviai dalyvautų kultūriniame gyvenime. Dabar tam turime puikias sąlygas“, – sakė vicemeras džiaugdamasis, kad rajono valdžia planuoja ir kitų projektų realizavimą šioje seniūnijoje, pavyzdžiui, sporto aikštyno įrengimas prie Stepono Batoro gimnazijos ar senos mokyklos pastato renovacija.

Kultūros centras Lavoriškėse priklauso Rudaminos daugiafunkciniam kultūros centrui. Čia bus vykdomi kultūriniai ir edukaciniai užsiėmimai. Centre gyventojai galės naudotis modernios sporto salės įranga, žaisti biliardą ar stalo tenisą. „Čia vyks muzikos, meno, informacinių technologijų, o gal net ir astronomijos užsiėmimai, kuriuos vestų seniūnijoje gyvenantis astronomas Henryk Selevič“, – sakė Lavoriškių seniūnas Mark Pilat. Seniūnas savo ir visų gyventojų vardu padėkojo Vilniaus rajono savivaldybei už dėmesį ir visokeriopą pagalbą jų seniūnijos gyventojams, už tai, kad Lavoriškės gražėja.

Kultūros centro atidaryme Lavoriškių parapijos klebonas kun. Pavel Paliul pašventino veiklą pradėjusios įstaigos patalpas.

Po atidarymo kultūros centro direktorė Aleksandra Olševska kvietė visus apžiūrėti patalpas bei apsilankyti vietinio astronomo Henryko Selevičiaus fotografijų parodoje „Visata matoma iš Slobodos“. Centro direktorė dėkojo Savivaldybei, kad nuo šiol Lavoriškių seniūnijos gyventojai turės gražią vietą, kurioje galės leisti laiką bei užsiiminėti visuomenei naudinga veikla.

Visiems susirinkusiems koncertą dovanojo Lavoriškių gimnazijos ir darželio auklėtiniai, vietiniai liaudies ansambliai ir svečiai iš Mickūnų. Visi buvo vaišinami arbata bei grikių koše.

Pagal L24.lt
Vilniaus rajonas
Teresos Vorobej („Vilniaus krašto savaitraštis“) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija