„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2016 m. spalio 7 d., Nr. 9 (78)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Atlaidai didingoje bažnyčioje

Atlaidų šv. Mišias aukoja
kun. dr. Darius Trijonis
ir kun. Česlovas Degutis

Procesijai pasiruošę
jaunieji rietaviškiai dūdoriai

Procesija aplink bažnyčią

RIETAVAS. Iš kurios pusės bevažiuotumei į šį miestą, pirmiausia išvysi didingos Oginskių laikais pastatytos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios bokštus. Ši šventovė graži ne vien išore, bet ir savo vidumi. Kiekvienas čionai dirbęs klebonas yra įnešęs savo indėlį, puošdamas bei gražindamas šią miesto dvasinę bei kultūrinę vertybę. Šiuo metu Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią aptarnauja klebonas kun. Antanas Gutkauskas. Vadovaudamas šiai parapijai bei besirūpindamas jam pavestomis aptarnauti mažesnėmis Medingėnų ir Spraudės bažnytėlėmis, pagrindinį dėmesį skyrė istorinę bei kultūrinę vertę turinčiai Rietavo bažnyčiai, jos remontui bei renovacijai. O darbų, darbelių, gana nelengvų ir sudėtingų, atlikta. Pradėta šventoriaus sutvarkymu, bažnyčios išorės ir vidaus restauravimu. Klebono iniciatyva sugaudė naujas varpas, kuris ne tik gražiai skamba, bet ir iš toli girdimas. Šiandien Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia švyti baltumu tarsi gulbė...

Rugsėjo 25-ąją, sekmadienį, žmonės rinkosi į čia vykusius titulinius Šv. arkangelo Mykolo atlaidus. Jie prasidėjo Votyvos šv. Mišiomis, kurias aukojo klebonas kun. A. Gutkauskas, o homiliją sakė ir atlaidams vadovavo Telšių Šv. Antano Paduviečio parapijos administratorius, kun. teol. dr. Darius Trijonis. Jis aukojo Sumos šv. Mišias, sakė dar vieną homiliją. Sumos šv. Mišias koncelebravo kun. Česlovas Degutis iš Švėkšnos. Giedojo Rietavo bažnyčios choras, vadovaujamas Juozo Barsteigos. Parapijiečiai, dėkodami už tarnystę, atsisveikino su į kitą parapiją iškeltu kun. Aivaru Pudžiuvėliu. Atlaidai baigėsi solisto Liudo Mikalausko ir Audronės Juozaitienės atliktomis giesmėmis pagal šv. Jono Pauliaus II tekstus. Atlaiduose dalyvavo Rietavo ir Šilalės savivaldybių vadovai, kai kurie Seimo nariai.

Po atlaidų jų dalyviai galėjo pasižiūrėti vairuotojų ir keliautojų dienai Rietavo miesto centre demonstruojamus senus įvairių markių automobilius.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija