Laikraštis apie katalikų gyvenimą Lietuvoje ir pasaulyje

2017 m. spalio 27 d., Nr. 20 (287)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Susibūrė Gyvojo rožinio maldininkai

Rugsėjo 20 dieną į Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią rinkosi Pasvalio dekanato Gyvojo rožinio draugijos nariai ir kiti maldininkai. Pirmiausia kalbėta Gyvojo rožinio malda. Šv. Mišias už gyvus ir mirusius Pasvalio dekanato maldininkus aukojo parapijos vikaras, Pasvalio dekanato Gyvojo rožinio draugijos dvasios vadovas kun. Nerijus Papirtis. Po šv. Mišių bažnyčioje vyko katechezė. Ją vedė kunigas Nerijus. Malda padėkota kunigui už kruopščiai parengtą kalbėjimą.

Paskui diskutuota, kaip pasireiškia Dievo artumas. Svarstyta, kaip per įvairius simbolius galima jį atrasti. Gal svarbiausias dalykas, kur galima pajusti Dievo artumą, yra šv. Mišios ir tikinčiojo dalyvavimas jose. Bendravimas su Dievu šv. Mišių metu yra įvairus. Geras žmogaus nusiteikimas bendrauti su Dievu yra didžiulė sėkmė. Gerą darbą atlikęs žmogus yra laimingas. Protas ir tikėjimas labai reikalingi tobulesniam tikėjimui. Stipresnė bendrystė pajuntama per įvairias katalikiškas organizacijas, jų veiklą. Gerai yra piligriminės kelionės, maldos, bendravimas, pasidalijimas patirtimi. Tikėjimą Viešpačiu, Dievo Motina Švč. Mergele Marija reikia liudyti atvira širdimi, nebijoti gerąja naujiena pasidalinti su kitais. Dievas sukūrė žmogų pagal savo paveikslą, todėl žmogus negali veikti prieš Dievo valią. Visas žmogaus gyvenimas, jo veikla yra Dievo rankose. Kalbant Rožinio maldą, svarbu nepamiršti gilesnių pamąstymų pagal Šventąjį Raštą.

Paskui maldininkai ėjo į Pasvalio parapijos namus, į pačių pasirengtą agapę. Ją pradėjo bendra malda ir vaišių stalo palaiminimu. Kartu su kun. N. Papirčiu visi dalinosi savo patirtimi. Krinčino Gyvojo rožinio būrelio vadovė Kazimiera Uogelienė džiaugėsi Šv. kryžiaus išaukštinimo atlaidų iškilme. Veronika Vasilauskienė iš Skrebotiškio papasakojo apie prasmingą Gyvojo rožinio draugijos veiklą savoje parapijoje. Genutė Linkienė iš Saločių Šv. Juozapo parapijos kalbėjo apie maldas ir darbus savo Saudogalės kaime. Ona Striškienė iš Paįstrio (Panevėžio r.) kalbėjo apie dėmesį vienišiems, neįgaliems, jų kasdienybės praskaidrinimą.

Agapė baigėsi malda. Pasvalio dekanato Gyvojo rožinio vadovė Vlada Čirvinskienė padėkojo kun. N. Papirčiui, neseniai pradėjusiam dirbti Pasvalyje ir jau radusiam puikų ryšį su žmonėmis. Ji dėkojo visiems maldininkams bei svečiams už nuoširdžią maldą ir bendrystę.

Ona Striškienė,
Gyvojo rožinio draugijos narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija