"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. kovo 21 d., Nr. 3 (28)

PRIEDAI









Italijoje trynukus pagimdė 52 metų moteris, o 58 metų izraelietė susilaukė dvynukų

Italijoje trynukus pagimdžiusi 52 metų Antoneta Melonė

Italijoje trynukus pagimdė 52 metų moteris. Pranešama, kad ji pastojo natūraliu būdu. Šalies medikai teigia nežinantys atvejo, kad trynukai būtų pagimdyti tokio amžiaus gimdyvės.
Du berniukai ir mergaitė pasaulio šviesą išvydo Neapolio ligoninėje. 33 nėštumo savaitę gimę kūdikiai, ligoninės duomenimis, sveria nuo 1100 iki 1700 gramų ir jaučiasi gerai. Jų motina Antoneta Melonė tvirtina nesigydžiusi nuo nevaisingumo ir nepastojusi dirbtiniu būdu. “Mano pusseserė taip pat pagimdė vaiką būdama 50-ies”, - pasakojo ji.
Vokietijos medikai skeptiškai vertina moters duomenis ir mano, kad ji vis dėlto buvo gydoma hormonais ir kad tai nebuvo spontaniškas nėštumas.
A. Melonė, jau turinti tris suaugusius vaikus iš pirmosios santuokos, sakė kelis kartus mėginusi pastoti nuo naujo savo gyvenimo draugo. Du nėštumai baigėsi persileidimu. “Aš esu pavargusi, bet laiminga”, - po gimdymo sakė 52 metų moteris.
Tuo tarpu 58 metų Izraelio gyventoja pagimdė sveikus dvynukus. Ištekėjusi moteris tapo motina po dvejus metus trukusio hormoninio gydymo ir dirbtinio apvaisinimo. Ji iš pradžių gydytojams tvirtino esanti 48-erių. Po gimdymo nejauna motina sakė: “Aš esu keturgubai laiminga. Pirmą kartą tapau motina, pagimdžiau dvynukus, atšvenčiau savo 58-ąjį gimtadienį, ir visa tai įvyko tarptautinę moters savaitę”.

dpa-ELTA

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija