"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. kovo 21 d., Nr. 3 (28)

PRIEDAI









Didžiausia gyvenimo klaida

Mano viena gera draugė, būdama 16 metų, įsimylėjo jauną pinigingą vaikiną. Aš jį pamačiau ir supratau, kad tas 21 metų vaikinas į mano draugę rimtai nežiūri. Ji vakarais ateidavo pas mane ir sakydavo, kad jos draugas ją mušė. Aš jai patariau nutraukti santykius su juo, bet ji vis man kartodavo tą patį: ,,Aš jį beprotiškai myliu". O tas vaikinas siekė tik vieno - pasimylėti su ja. Aš ją norėjau atkalbėti nuo tokio sprendimo, bet ji tylėdavo ir nieko nesakydavo. Aš jai aiškinau, kad jis siekia tik pasimylėti su ja. Sakiau, kad jis ją paliks ir ji paskui kentės ir gailėsis, kad manęs nepaklausė. O vieną dieną ji atėjusi papasakojo skaudžią istoriją. Žodžiu, su tuo vaikinu ji pergulėjo, jai tai buvo pirmas kartas. Ji raudojo, nes tas vaikinas ją pasiuntė velniop. Ji skaudžiai tai išgyveno, bet aš buvau šalia jos ir jai padėjau. Ji gailėjosi, kad manęs nepaklausė anksčiau, tačiau ji man pažadėjo, kad daugiau nepasitikės vyresniais vaikinais, neklausys jų paistalų, gražių žodžių...

Eglė

Man tai pasakojo geriausia draugė Juchma. Ji prarado nekaltybę vienuolikos metų. Ji buvo didelė pamaiva. Nuo dešimties metų pradėjo dažytis, gėrė. Vieną vakarą ji prisigėrė su draugais ir nesusivokdama siūlėsi „bachūrui“. Išsiblaivius jai buvo labai nemalonu. Ji labai gailėjosi, kad prarado nekaltybę, vos neišprotėjo. Ji sakė, kad nejautė nieko, nė „kaifo“, nieko. Ji labai gailisi.

Iveta, 15m.

Buvusi mano gera draugė prarado nekaltybę būdama 13,5 metų. Bet ji man nieko apie tai nesakė, aš sužinojau iš savo brolio draugų. Kai tai sužinojau, su ja pradėjau visai kitaip elgtis. Pirma, pradėjau ja nepasitikėti, vėliau su ja niekur nėjau. O dabar su ja visai nekalbu ir nesisveikinu. Bet kai jai buvo 16 metų, mes pradėjome vėl bendrauti, nes supratau, kad tai yra normalu. Su ja sutarėme eiti į draugės gimtadienį. Pas tą draugę buvo daug vaikinų. Ji prisigėrė ir su vienu vaikinu nuėjo į viršutinį aukštą. Aš nieko blogo nepagalvojau. Bet kai ji nenusileido žemyn dar po trijų valandų, tai pradėjau abejoti. Sugalvojau užlipti į viršų ir pamačiau ją nuogą. Dabar jau aš su ja nebendrauju. Net į ją nepasižiūriu. Man skaudu, nes ji ne tik mano buvusi draugė, bet ir kaimynė. Skaudu ją matyti, nes praleidau su ja daug linksmų akimirkų.

Aušra, 16 m.

Mano draugei buvo 14 metų. Ji draugavo su vyresniu vaikinu ir jį labai mylėjo, o jis iš jos norėjo tik sekso. Jis ją apgaudinėjo kaip tik mokėjo, sakė, kad myli, kad jos nepaliks, buvo jai labai švelnus. Jis ją vesdavosi į visokiausius ,,plotus“, pas draugus. Ji pradėjo vartoti narkotikus, gerti ir rūkyti. O jam buvo vis vien, jam nerūpėjo nei jos sveikata, nei ji pati. Jis iš jos norėjo tik vieno (sekso). Jisai pradėjo su ja visai nesiskaityti, prašė, kad su juo permiegotų. Kartą jie nuvažiavo pas jo draugą į sodą švęsti gimtadienį. Jis ją, kaip būdavo, prigirdė. Tada su ja pradėjo labai švelniai elgtis, ėmė bučiuoti. Po kiek laiko ją nusivedė į kambarį, kur jie buvo dviese. Ten bučiavosi, glamonėjosi, jis ją pradėjo nurenginėti. Ji buvo labai girta ir sutiko su juo permiegoti. Kitą rytą atsikėlusi ji visai nesigailėjo, nes jis jai buvo labai švelnus. Po poros mėnesių ji pasijuto negerai. Pasidarė nėštumo testą. Atsakymas buvo teigiamas. Kai jie vėl susitiko, ji buvo kažkokia ne tokia, elgėsi su juo kitaip. Jis tada paklausė, kas jai yra. Ji nesusilaikiusi apsiverkė ir pasakė, kad ji pastojusi nuo jo. Jis valandėlę patylėjo ir pasakė, kad čia jos bėdos, ji pati sutikusi su juo pasimylėti.

Jolanta

Parengta pagal kun. R.G.Skrinsko interneto tinklapį "Pro vita". Jo adresas: www3.vdu.lt/life.

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija