"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. kovo 21 d., Nr. 3 (28)

PRIEDAI









Negimusios mergaitės dienoraštis
Trylikos metų mergaitė parašė negimusio vaiko dienoraštį

SPALIO 5 d. Šiandien aš pradėjau gyventi. Mamytė ir tėtis to dar nežino. Aš esu tokia mažytė, kaip aguonos grūdelis, tačiau jau esu nepriklausoma būtybė. Visi psichiniai duomenys jau yra nustatyti. Pavyzdžiui, aš turėsiu tėčio akis ir geltonus, garbanotus mamytės plaukus. Dar ir kiti dalykai: aš būsiu mergaitė.
SPALIO 19 d. Pasirodo pirmasis mano kraujas, pirmosios kraujo venos. Kadangi mano organai dar nėra visiškai išsivystę, mane mamytė turi palaikyti savuoju krauju ir savo gyvybine energija. To vėliau, kada būsiu gimusi, nepakaks, ji kurį laiką maitins mane savuoju pienu.
SPALIO 23 d. Mano burnytė jau atsivėrė. Po metų galėsiu juoktis, šypsotis, kai mamytė ir tėtis pasilenks prie mano lopšelio. Mano pirmasis žodis bus MAMA!
SPALIO 30  d. Jau pradeda augti mano rankos ir kojos, kol visiškai išsivystys, jos dar augs ir man gimus.
LAPKRIČIO 12 d. Dabar mano rankose jau pasirodė pirščiukai. Jais aš galėsiu veikti pasaulyje ir dalyvauti žmonių darbuose.
LAPKRIČIO 20 d. Šiandien mamytė mane pirmą kartą pastebėjo turinti po savo širdimi. Manau, kad ji labai apsidžiaugė.
LAPKRIČIO 28 d. Man jau auga plaukai ir blakstienos. Mamytė bus labai patenkinta savo dukrele.
GRUODŽIO 13 d. Greitai galėsiu matyti. Tačiau mano akys bus dar tarsi užsiūtos. Šviesa, spalva, gėlės… kaip bus puiku ir visa tai matyti! Bet ypač džiugina mane mintis, kad galėsiu matyti mamytę. Dar daugiau kaip šeši mėnesiai liko.
GRUODŽIO 18 d. Mano širdelė yra visiškai sveika. Yra kūdikių, kurie gimsta su ligota širdele. Tokiais atvejais reikia daryti širdelės operacijas. Ačiū Dievui, mano širdis sveika. Būsiu sveika mergytė. Visi džiaugsis manimi, ką tik gimusia.
GRUODŽIO 24 d. Šiandien, kada visas pasaulis džiaugiasi ir mini Kūdikėlio Jėzaus gimimą, mano mamytė pasakė tėčiui, kad ji laukianti manęs. Tėtis baisiai užpyko. Mamytė verkia...
Jau kelios dienos tėtis negrįžta į namus, net telefonu nepaskambina.
GRUODŽIO 28 d. Šiandien mama mane nužudė!
Mielieji tėveliai, mylėkite ir saugokite naujas gyvybes!

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija