„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą, 2003-iųjų rugsėjo 12 d., Nr.9 (34)


PRIEDAI


Septintos klasės vaikų laiškai tėvams

Mieli tėveliai! Prieš ketverius metus aš turėjau tik brolį. Mums su broliu būdavo nelabai linksma. Mes pradėjome prašyti sesutės arba broliuko. Tėvai sutiko ir balandžio 30 dieną gimė sesutė. Mes sesute labai rūpinamės. Keisdavome vystyklus, supdavome, užmigdydavome. Dabar sesei ketveri metai ir galime su ja žaisti daug įvairių žaidimų.

Edgaras

* * *

Mano šeimoje yra trys vaikai: du broliai ir aš. Bet aš norėčiau turėti sesutę, kurią galėčiau mylėti, su ja žaisti.

Mamyte ir tėveli, ačiū, kad mane ir brolius auginate ir rūpinatės mumis. Bet aš labai noriu sesutės ir prašau, kad nusiųstumėte gandrui laišką. Gal tada mums padovanotų mažą, gležną mergytę. Tada aš būčiau pati laimingiausia pasaulyje. Ačiū!

Inga

* * *

Mieli tėveliai. Ačiū, kad užauginot mane, suteikėt man meilę. Nors mes su broliu augam dviese, vis tiek norėčiau turėti broliuką. Aš būčiau už jį daug vyresnis, todėl galėčiau apginti, kai kas nors kabinėsis prie jo. Kai paaugs, mes trise žaistume krepšinį. Aš būčiau vienas prieš du, nes jie už mane būtų daug jaunesni. Išmokyčiau jį plaukti, važinėti dviračiu ir dar daug kitų dalykų. Todėl labai prašau jūsų: padovanokit man broliuką. Ačiū.

Mindaugas

* * *

Mama, dėkoju, kad man su tėčiu davėte gyvybę. Nors aš turiu sesę ir brolį, bet jie yra dideli. Sesė ištekėjui, broliui 24 metai. Aš norėčiau mažo brolio, kurį galėčiau padėti auginti ir globoti, kai jūs būsite kur nors išvykę. Man patinka maži vaikai. Su jais galima žaisti ir jiems niekada neatsibosta.

Deividas

* * *

Mieli tėveliai, dėkoju jums, kad užauginote mane. Rūpinotės, kai aš dar buvau mažas ir tebesirūpinate dabar. Ačiū ir už sesutę, nors ji už mane vyresnė keletą metų. Juk daug smagiau dviese, nei vienam. Tačiau trise būtų daug įdomiau ir linksmiau. Ar supratot užuominą? Aš to jūsų ir prašau - broliuko arba sesutės.(Geriau būtų broliukas.) Jeigu būtų trečias vaikas šeimoje, būčiau laimingiausias žmogus pasaulyje.

Marius

* * *

Brangieji tėveliai, aš esu jums labai dėkinga, kad davėte man gyvybę, kad užauginote mane kartu su broliu. Bet aš dabar esu nelaiminga, nes atsitiko didelė nelaimė - mirus mano broliui, aš likau viena ir aš labai prašau jūsų: suteikite jūs man tą didį džiaugsmą. Suteikite naują gyvybę mūsų namuose. Ir dar aš labai norėčiau, kad tai būtų sesuo.

Aš išties pasižadu ja rūpintis, globoti. Viskuo dalytis, kaip ir anksčiau dalijausi su Andriumi (toks buvo mano brolio vardas).Ji būtų mano mylimiausias šeimos narys. Jūs tikrai galėtumėte manęs nepuošti. Mes galėtume prasčiau valgyti, kad tik galėtumėm auginti mano sesę. Tėveliai, aš labai jos noriu, prašau!

Asta

* * *

Brangūs Tėvai, kartais aš jaučiuosi vienišas, nes draugų turiu nedaug, brolių ir seserų irgi neturiu. Taip norėčiau turėti brolį arba sesę. Gyventi būtų linksmiau, būtų su kuo pasikalbėti, pasidalyti viskuo - ir vargais, ir džiaugsmais. Žinau, kad brolio ar sesers niekada neturėsiu, nes tėvai nesupras. Tenka pasitenkinti naminiais gyvūnėliais - žiurkėnu ir papūgėlėmis.

Paulius

* * *

M ieli tėveliai, aš esu labai dėkingas už savo seserį, kuri man labai brangi. Aš galiu su ja kartu džiaugtis, dalytis laime.

Kai mudu buvome maži ir dar tikėjome raganomis, o tėvų nebuvo. Buvo pilnatis ir mudu labai bijojome, tada mes apsikabinome ir susiglaudėme, kad būtų drąsiau. Aš tikrai labai dėkingas už savo šeimą ir norėčiau turėti mažą broliuką. Ačiū jums, tėveliai, kad mus su sese auginot ir kad mumis rūpinatės.

Marius

Parengta pagal kun. R.G.Skrinsko
interneto tinklapį "Pro vita".
Jo adresas: www3.vdu.lt/life

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija