„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.2 (51)

2005-iųjų vasario 18 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Bibliotekoje – apie gyvybę

Lietuvos teisininkų sąjungos
„Už šeimą ir gyvybę“
pirmininkė R.Šilinskienė
įsitikinusi, jog užsimezgusią
gyvybę gali išsaugoti
tik motinos širdis

Neseniai Ukmergės viešojoje bibliotekoje lankėsi Lietuvos teisininkų sąjungos „Už šeimą ir gyvybę“ nariai R.Šilinskienė, J.Novak, N.Šereikienė, V.Sikorskis, S.Naskauskas. Svečiai kalbėjo apie gyvybę, vaiką, šeimą, parodė ukmergiškiams filmą „Motinos įsčiose“. Susirinkusiesiems koncertavo popgrupė „Garsiukai“.

Širdelės dūžiai

Lietuvos teisininkų sąjunga „Už šeimą ir gyvybę“ rengia žygį per Lietuvą, kurio metu didelį dėmesį skirs žmogaus gyvybei – pirmajam stebuklui išgelbėti. Šios sąjungos pirmininkė R.Šilinskienė teigė, jog visų narių tikslas yra ištiesti pagalbos ranką gyvybei ir šeimai. Pasak pašnekovės, šiuo metu tradicinė šeima išgyvena krizę, mažėja gimstamumas, nyksta lietuvių tauta. Lietuvos teisininkų sąjunga pritaria žmogaus gyvybės garantavimui. 1994 metais sveikatos apsaugos ministro įsakymu buvo nustatyta nėštumo nutraukimo eiga. R.Šilinskienė mano, kad jokie įstatymai negali išsaugoti gyvybės, tą gali padaryti tik motinos širdis. „Gyvybės žygio“ tikslas - keliauti per Lietuvą ir padėti motinoms apsispręsti už pačią vertingiausią dovaną - gyvybę. R.Šilinskienė priminė, kad naujos gyvybės širdelė pradeda plakti aštuonioliktą dieną. Negimusios širdelės dūžiais pradedami ir visi renginiai, kurių metu tikimasi, jog šį plakimą išgirs mamos, tėčiai, visuomenė.

Padės su problemomis susidūrusiems žmonėms

Visi susirinkusieji turėjo progos pamatyti filmą „Motinos įsčiose“, kuriame užfiksuotos pradėtos gyvybės pirmosios akimirkos, vaiko gyvenimo kelio pradžia. Sudėtingas vaisiaus vystymosi nuotraukas padarė žymus fotografas L.Nilsonas. Lietuvos teisininkų sąjungos narys, daktaras, psichologas V.Sikorskis pasidžiaugė, jog jam smagu susitikti su ukmergiškiais, nes į pirmąją savo darbovietę - Kavarsko vidurinę mokyklą - jis nuolat važiuodavo pro Ukmergę. Jis pabrėžė, kad tvirčiausias šeimos pamatas - meilė, pagarba. V.Sikorskis paminėjo, jog Europoje merginos neskuba tuoktis, o Lietuvoje sutuoktinių amžius jaunėja. Šiuo metu šeimas drasko alkoholis, narkotikai.

S.Naskauskas dirba smurto ir prievartos prevencijos srityje. Tenka spręsti lygių lyčių galimybių ir smurto prieš moteris klausimus, bendrauti ne tik su smurto aukomis, bet ir su smurtautojais. Svečias teigė, jog Lietuvos teisininkų sąjunga visuomet noriai padės spręsti iškilusias problemas, lauks interesantų skambučių. Bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė padėkojo svečiams už įdomius pokalbius ir įteikė po Ukmergės kultūros almanachą „Eskizai“.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Ukmergė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija