„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.10 (59)

2005-iųjų spalio 15 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Medicinos diagnostikos centre – profilaktika, diagnostika ir gydymas

Kun. Ričardas Doveika šventina
naujas Medicinos diagnostikos
centro patalpas. Antras iš dešinės -
Centro direktorius Laimutis Paškevičius
Valdo Kopūsto (ELTA) nuotrauka

Vilniuje, Medicinos diagnostikos centro naujajame priestate, bus teikiamos moderniausios tyrimų, fizioterapijos ir dienos chirurgijos paslaugos. Pastarąsias pacientai galės gauti išsimokėtinai. Trijose naujose Dienos chirurgijos centro operacinėse, kur bus atliekamos beveik visos chirurginės operacijos ir procedūros, sutelkta pati moderniausia įranga. Pavyzdžiui, kataraktos operacijoms naudojamas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse vienintelis ultragarso aparatas, kuris užtikrina maksimalų procedūros saugumą. Persikėlęs į trijų tūkstančių kvadratinių metrų priestatą centras plečia ir laboratorinių tyrimų įvairovę. Moderni vėžio susirgimų diagnozavimo ir tyrimo įranga leis nustatyti ankstyvąsias vėžio stadijas ir net ikivėžinius pakitimus. Kelis milijonus litų kainavusiu magnetiniu rezonansu centre tiriami beveik visi vidaus organai - širdis, galva, nugaros smegenys, pilvo ertmės organai. Pasak medikų, ypač daug žmonių domisi sąnarių tyrimais, tačiau dalis pacientų negali jais pasinaudoti, nes šių paslaugų nekompensuoja valstybė.

Kol kas už Ligonių kasų pinigus čia apmokamos tik kompiuterinės tomografijos. Tačiau, Medicinos diagnostikos centro direktoriaus Laimučio Paškevičiaus įsitikinimu, tai tik laiko klausimas, nes pagal įstatymą pacientui turi būti suteikta teisė pasirinkti gydymo įstaigą ir gydytoją. „Pirmaisiais Centro gyvavimo metais daugiau dėmesio skyrėme diagnostikai, tačiau dabar mūsų Centras laikosi ant trijų banginių - ligų profilaktikos, diagnostikos ir gydymo“, - pristatęs klinikos naujoves pabrėžė Medicinos diagnostikos centro vadovas. Pasak jo, į klinikos plėtrą buvo investuota per 15 mln. litų.

1995 metais atidarytoje vienoje pirmųjų privačių medicinos klinikų pradėjo dirbti 20 specialistų kolektyvas. Per dešimt metų jis išaugo daugiau nei penkis kartus.

40 medicinos sričių specialistai - iš jų 38 medicinos mokslų daktarai ir profesoriai - per metus priima per 30 tūkstančių pacientų.

Naujas Medicinos diagnostikos centro patalpas pašventino Vilniaus Arkikatedros administratorius kun. Ričardas Doveika. Skirtingai nei kiti sveikintojai, dvasininkas medikams ir personalui linkėjo ne sėkmės, o užsitarnauti žmonių pagarbą.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija