„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.6 (163)

2014 m. birželio 13 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Šeimų šventėje – aktyvios rajono šeimos

Radviliškio kultūros centre vyko Šeimos metams skirtas renginys – Šeimų šventė. Renginio iniciatorė Eglė Šveckienė, Radviliškio rajono savivaldybės šeimų tarybos pirmininkė, sakė, kad idėja suorganizuoti tokį renginį, suburiantį šeimas, jau seniai sukosi jos mintyse, o tuomet, kai 2014 metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Šeimos metais, idėja tapo renginiu. Siūlymą suburti Radviliškio rajone gyvenančias šeimas, kurios nori atskleisti savo šeimos talentus (šokti, dainuoti, groti, megzti, austi, pinti, drožinėti ir kt.), palaikė ir Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistai, tad į Radviliškio miesto kultūros centrą sukviesti šeimas, kurios galėtų būti pavyzdys kitiems, nebuvo sunku.

Šventėje susirinkusias šeimas pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės meras Darius Brazys. Jis padėkojo šeimoms, dalyvaujančioms renginyje, už jų visuomeniškumą, už tinkamą vaikų auklėjimą, už saugumo jausmą, kurį suteikė šeima. „Šiandien stoviu čia didžiuodamasis Radviliškio kraštu. Tiek daug čia gražaus jaunimo, tiek daug čia energingų, veiklių jų tėvų, tiek daug čia šviesių akių vyresnių žmonių. Visi jie – gražių, visuomeniškų, veiklių šeimų nariai. Jūs – šeimos institucijos visuomenėje ambasadoriai, tradicijų puoselėtojai, jaunosios kartos ugdytojai. Visuomet būkite žmogiškųjų vertybių perdavimo mokykla, būkite pavyzdys kitoms šeimoms. Branginkite ir saugokite savo sukurtą patį didžiausią turtą – šeimą“, – kalbėjo jis.

Šventėje už tradicinės šeimos vertybių ir Lietuvos kultūros lobių puoselėjimą, už puikų pavyzdį kitoms šeimoms Mero padėkos raštas įteiktas Nijolės ir Remigijaus Peleckių šeimai, už darną, pareigingumą ir aukštus sportinius pasiekimus bei Radviliškio rajono savivaldybės vardo garsinimą Lietuvos rankų lenkimo čempionatuose – Jurgitos ir Vytauto Aleknų šeimai, už atjautą, supratingumą ir pasiaukojimą bei aktyvų dalyvavimą Tyrulių bendruomenės veikloje – Danutės ir Jono Šteimonų šeimai, už sutarimą ir darną, archajiškos šeimos, giminės tęstinumo ir vienybės jausmo puoselėjimą – Reginos ir Viktoro Griechovų šeimai, už supratimą ir pagarbą, pagalbą vienas kitam, aktyvų gyvenimo būdą ir kryptingą tikslų siekimą – Violetos ir Algirdo Levickų šeimai, už sugebėjimą išklausyti ir išgirsti vienas kitą, pagarbą ir pasitikėjimą, už aktyvų dalyvavimą visuomenės gyvenime – Daivos ir Juozo Janužų šeimai, už supratingumą, darną ir pagarbą, aktyvų gyvenimo būdą ir kryptingą tikslų siekimą – Linos ir Algimanto Šniolių šeimai, už supratingumą, iniciatyvas, aktyvų gyvenimo būdą ir kryptingą tikslų siekimą – Danutės ir Petro Baltrušaičių šeimai. Už preciziškai tikslų ir tinkamą pareigų atlikimą, nuolatinį dėmesį ir pagalbą žmogui renginyje apdovanotos Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centro socialinio darbuotojo padėjėja Renata Jakubauskienė ir socialinė darbuotoja Inga Juodienė.

Šventėje koncertavo žymiausios Radviliškio rajono muzikuojančios šeimos. Seserys Simona ir Inesa Ganžuraitės atliko savos kūrybos dainas, savo gebėjimus pristatė, grojo šoko ir dainavo, pasakojimus pasakojo Audronė Motiejūnienė su vaikais Smilte ir Luku, Arūnas Kotinskas su sūnumi Eligijumi, dukromis Elinga ir Erika, Vera Silickaja su dukra Marija, Meilutė Šimaitienė su sūnymis Arnu, Mantu, Stasiu ir Karoliu, Kęstutis Pakštas su dukra Vaiva, Anatolijus Domrinas su dukra Viktorija, Jūratė Stakvilevičienė su vyru Donatu ir dukra Daiva, Skromanų šeima.

Muzikuojančioms ir kuriančioms šeimoms padėkojo Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis ir Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė.

Visiems, norintiems pasigražinti, kasytes pynė sesutės Karolina ir Liveta Mikutavičiūtės iš Vėriškių, rankdarbius demonstravo ir pardavinėjo Edmundo ir sūnaus Martyno Gaubų, Jūratės, dukros Elžbietos ir sūnaus Mindaugo Karalių, Aurelijos Kotinskienės, Jadvygos ir Donato Kurmanskių, Audronės Motiejūnienės, Vido ir Aurelijos, sūnų Kornelijaus, Vilhelmo, dukros Beatričės Norvaišų, močiutės Olės Plungienės, Onutės ir Viktoro Šiupinių šeimos.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija