„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.6 (163)

2014 m. birželio 13 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Šeimos ir šeimynos sodino ąžuolus

Gegužės 31-ąją į Visuomenės harmonizavimo parką (Prienų rajonas) susirinkusios šeimos ir šeimynos iš visos Lietuvos spindėjo šypsenomis ir gera nuotaika – čia vyko tradicija tapusi Šeimų ir šeimynų šventė.

„Didžiuojuosi, kad tokia graži šventė, globojama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, vyksta jau ketvirtus metus, kad kiekviena šeima ir šeimyna, kiekvienas jos narys čia randa įdomios veiklos, o mažieji nepaliauja juoktis ir šypsotis. Tikiuosi, jog ši tradicija tęsis toliau, ir visos Lietuvos šeimos čia rinksis dar ilgai“, – sveikindama šeimas ir šeimynas sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Šiemet šventėje prasidėjo ir nauja graži tradicija – buvo pradėtas sodinti šeimų ąžuolų parkas, kuriame 100 užsiregistravusių šeimų sodino savo vardinius šeimos ąžuoliukus. Ministrė dėkojo prie šios iniciatyvos prisidėjusioms šeimoms ir įteikė padėkas. „Tikiuosi, kad Jūsų sodinukas užaugs tvirtu ąžuolu, o Jūsų šeima visada bus vieninga ir darni“, – kalbėjo ji.

Šventėje buvo išrinktos ir apdovanotos šešios labiausiai pasižymėjusios šeimos – sportiškiausią, aktyviausią, kūrybiškiausią, populiariausią, gausiausią šeimas bei sparčiausių gudruolių šeimyną, laimėjusią orientacines varžybas, sveikinusi ministrė džiaugėsi, kad šeimos aktyviai dalyvauja rungtyse ir nebijo jokių iššūkių.

Vienas pagrindinių Šeimų šventės atributų yra gėrį nešantys aitvarai, todėl norintys svečiai specialiose dirbtuvėse patys gamino pačius gražiausius bei aukščiausiai kylančius aitvarus, kuriuos į dangų leido kartu su profesionalais. Šeimų šventė tęsėsi visą dieną, čia vyko įvairūs užsiėmimai ir pramogos, sporto rungtys ir kūrybinės dirbtuvėlės. Scenoje jau nuo ryto netilo dainos ir folklorinių Lietuvos ansamblių pasirodymai, o antroje dienos pusėje šventės dalyvius džiugino viso Lietuvos pop žvaigždyno koncertas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija