„XXI amžiaus“ priedas pagyvenusiems žmonėms, 2010 m. gruodžio 3 d., Nr. 6 (38)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Laikas ir žmonės

Šimtametė stebina guvumu

Gintarė Martinaitienė

Šimtametė Bronė Butkuvienė
Dariaus Pavalkio nuotrauka

Lapkričio 19 dieną šimtmetį atšventusi Liepalotų kaimo gyventoja Bronė Butkuvienė dar ir kojines proanūkiams mezga, ir lysves ravi. B. Butkuvienė užaugo šešių vaikų šeimoje. Kaip pasakojo pati šimtametė, jos gyvenimas nebuvo rožėmis klotas. Gana anksti mirė jos vyras Viktoras, tad jai vienai liko ir namų rūpesčiai, ir vaikai. Bronė užaugino du vaikus – sūnų Vitą ir dukrą Janiną, kuri prieš porą metų staiga mirė. „Labai skaudu, kai reikia savo vaikus laidoti. Daug sveikatos man tai kainavo“, – kalbėjo jubiliatė. Ji džiaugiasi penkiais anūkais: Remigijumi, Andriumi, Almantu, Virgilijumi, Viktoru ir keturiomis proanūkėmis: Emilija, Patricija, Vygante ir Juste.

Didesnių sveikatos sutrikimų B. Butkuvienė neturi, puikiai mato, tik prastokai girdi. Kaip pasakojo sūnus, rudenį dar daržus apeina ir runkelius nusirauna. Pasirodo, šimtametė savo proanūkiams netgi kojines ir pirštines dar mezga. „Neįtikėtina, bet tai tiesa. Ji netgi be akinių mezga“, – pasakojo anūko Virgilijaus žmona Aistė. Guvumu stebinanti jubiliatė susirinkusius svečius kvietė prie stalo ir ragino vaišintis, susigraudino išgirdusi „Ilgiausių metų“ ir netgi šampano taurę pakėlė!

Moteris visą laiką gyvena toje pačioje Lukšių seniūnijoje, būdama jaunesnė dirbo kolūkyje. Tikriausiai ne vienas, kaip kalbėjo Lukšių seniūnas Vidas Cikana, šimtametei galėtų pavydėti puikių gyvenimo sąlygų ir artimųjų priežiūros. Su senole po dukters mirties gyvena žentas Zigmas, nuolat užsuka netoliese gyvenantis sūnus su žmona, aplanko kiti artimieji.

Šimtmečio proga jubiliatę sveikino bei sveikatos ir gražių metų linkėjo seniūnijos darbuotojai, „Sodros“, savivaldybės valdininkai.

Liepalotai, Šakių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija