"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. gegužės 16 d., Nr. 5 (42)

PRIEDAI









Vilniaus Rotušėje apdovanoti jaunieji gelbėtojai ir čempionai

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė Vilniaus Rotušėje
su 2002-ųjų “Metų žvaigždutėmis” - dvidešimt penkiais labiausiai nusipelniusiais vaikais iš visos Lietuvos

Eltos nuotrauka

Vilniaus Rotušėje balandžio 12-ąją apdovanotos 2002-ųjų “Metų žvaigždutės” - 25 labiausiai nusipelnę vaikai iš visos Lietuvos. Laureatus pasveikino ir dovanas jiems įteikė renginio globėjai - kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė, iškilmių organizatoriai ir rėmėjai.
“Metų žvaigždučių” diplomai įteikti gelbėtojams, įvairių sporto čempionatų ir tarptautinių turnyrų, muzikos, dailės konkursų ir mokslo olimpiadų nugalėtojams bei prizininkams. Šįmet iš viso “Metų žvaigždučių” apdovanojimams buvo pasiūlyta 180 kandidatūrų iš 40 savivaldybių. Apdovanojimų iškilmėse dalyvavo vaikai iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Utenos, Kalvarijos, Šilutės, Tauragės, Šakių, Joniškio, Biržų, Alytaus miestų ir rajonų.
“Metų žvaigždučių” diplomai įteikti dviem dešimtmečiams gelbėtojams: Mariui Melenkevičiui iš Alytaus rajono, iš gaisro išgelbėjusiam savo broliuką ir dvi sesutes, ir tauragiškei Monikai Jonikaitei, išgelbėjusiai skendusią septynmetę mergaitę.
Pagerbti ir “Metų žvaigždutėmis” tapę šeši pasaulio čempionai: dešimtmetis pasaulio čempionas motokrosininkas Nerijus Rukštela, Pasaulio rankų lenkimo varžybų čempionė 18-metė Eglė Vaitkutė iš Šilutės rajono, 16-metė šaškių pasaulio čempionė Simona Kulakauskaitė, aerobikos fitneso Pasaulio ir Europos čempionė Jolanta Mileriūtė, Europos dukart čempionas radijo pelenguotojas Gediminas Vaigauskas iš Šiaulių rajono ir jauniausias iškilmių dalyvis - keturmetis dainininkas Kipras Balčiūnas iš Šakių už pirmąją gyvenimo pergalę vokalistų konkurse.
Taip pat apdovanota 17 įvairiausių čempionatų, tarptautinių turnyrų ir konkursų nugalėtojų bei prizininkų.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija