"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. gegužės 16 d., Nr. 5 (42)

PRIEDAI









Savanorių šventė

Fondo “Dvasinės pagalbos jaunimui centras” (DPJC) savanoriai ir darbuotojai visada randa puikių idėjų savanoriškam darbui propaguoti, kiekvieną kartą visa tai pateikti naujai. Balandžio paskutinį dešimtadienį DPJC klaipėdiečiams pasiūlė daug renginių. Nuspręsta pakviesti ir kitas nevyriausybines bei katalikiškas organizacijas prisijungti ir skatinti žmonėse norą tapti savanoriais arba bent daugiau apie tai sužinoti. Dvi dienas DPJC savanorių grupės lankėsi miesto mokyklose, moksleiviams pasakojo apie savo laisvalaikį, kaip jie pasikeitė tapę savanoriais.
Prieš Velykų šventes pakvietė visų keturių parapijų žmones aptvarkyti bažnyčių ir savo namų aplinką. Talkose dalyvavo nemažai žmonių, klebonai džiaugėsi tokia iniciatyva. Aplankyti seneliai Klaipėdos senelių globos namuose džiaugėsi parodytu koncertu, gautomis dovanėlėmis.
Spaudos konferencijoje aptarta savanorystės svarba visuomenėje. Dalyvavo VTAT viršininkė G.Aurylienė, dr. I.Jonutytė, kun. S. Tamošaitis, Socialinės rūpybos skyriaus viršininkė A.Liesytė ir kt. Kalbėjusieji pabrėžė nevyriausybinių ir valstybinių institucijų bendradarbiavimo svarbą, dienos centrų vaikams kūrimą, nepakankamą valstybės dėmesį vaikų vasaros poilsiui.
DPJC projektų koordinatorius Ričardas Liškauskas organizavo vakarą apie Europos Sąjungą ir savanorystės svarbą joje.
Balandžio 26 dieną miesto centrine gatve nuvilnijo savanorių kolona. Eitynių plakatai skelbė: “Mes iš DPJC”, “Aš savanoris! Būk juo ir Tu!”. Praeiviai šypsojosi, vairuotojai mojavo - ėjikai sutikti palankiai. Tos pačios dienos vakarą DPJC savanorius linksmino grupė “Atika”.
Balandžio 27 dieną visose Klaipėdos katalikų bažnyčiose aukotos šv. Mišios už savanorius, prašyta Viešpaties palaimos šiam kilniam darbui, dėkota už Dievo duotas širdis ir rankas, skiriamas kilniam darbui.

Danguolė MISIUKONIENĖ
Klaipėda

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija