"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. gegužės 16 d., Nr. 5 (42)

PRIEDAI









Užsienio lietuvių vaikai galės poilsiauti tėvų žemėje

Užsienio lietuvių vaikų ir jaunimo poilsiu tėvų žemėje rūpinsis Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas kartu su Lietuvos šaulių sąjunga.
Antradienį Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas (TMID) prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lietuvos šaulių sąjunga pasirašė trejų metų bendradarbiavimo sutartį dėl užsienio lietuvių vaikų ir jaunimo vasaros poilsio Lietuvos šaulių sąjungos rengiamose stovyklose.
Šiemet minėtose stovyklose poilsiaus apie trisdešimt 12-18 metų užsienio lietuvių jaunimo. TMID sumokės kelionės išlaidas, draudimą, o Šaulių sąjunga įsipareigojo užtikrinti stovyklautojų maitinimą, nakvynę ir saugumą, parengti aktyvaus poilsio programą.
Vasaros poilsio stovyklas, kuriose užsienio lietuvių vaikai ir jaunimas susipažįsta su istorine Tėvyne, jos kultūra, tradicijomis, gilina lietuvių kalbos žinias, departamentas organizuoja nuo 1998 metų. Paprastai jos trunka po dvi savaites. Kiekvienais metais mūsų šalyje ilsisi apie 100 užsienio lietuvių vaikų, daugiausia iš Rytų kraštų - Rusijos, Baltarusijos, Latvijos ir kt.
Vasaros stovyklos, kaip ugdymo priemonė, yra įtrauktos į Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintą Užsienio lietuvių bendruomenių kultūros ir švietimo rėmimo programą.
Rengti tokias stovyklas kartu su Lietuvos šaulių sąjunga departamentui buvo pasiūlyta per praėjusių metų rugpjūtį Druskininkuose vykusį Pasaulio lietuvių bendruomenės ir jaunimo sąjungos kraštų pirmininkų suvažiavimą.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija