„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2003-iųjų rugsėjo 12 d., Nr.9 (46)


PRIEDAI

Ateitininkai atsisveikino su vasara

Rugpjūčio 22 dieną nuo pat ryto rinkosi ateitininkai iš įvairių Žemaitijos kampelių į Kaltinėnus, kur vyko jau septintasis ,,Paskutinis laužas”, kasmet sutraukiantis vis gausesnį būrį moksleivių ir studentų. Jei pirmosiose ,,Paskutinio laužo” šventėse dalyvaudavo 30-50 ateitininkų, tai dabar susirenka daugiau nei du šimtai.

Šiemet renginys prasidėjo šv.Mišiomis, kurias aukojo Panevėžio vyskupas ir viso pasaulio ateitininkų dvasios tėvas Jonas Kauneckas, Telšių vyskupijos ateitininkų dvasios tėvas Gintaras Lengvinas bei Telšių vyskupijos jaunimo centro direktorius kunigas Rimas Gudlinkis. Pamoksle vyskupas mus ragino melstis vieniems už kitus, nebijoti pasiaukoti dėl kito žmogaus, mylėti ir neniekinti kito, visur remtis Dievu. Jis džiaugėsi, kad ateitininkai išlaiko pagarbą istorijai ir brangina kilnias asmenybes.

Po šv.Mišių, kuriose grojo ir giedojo Viekšnių ateitininkai su savo muzikos grupe, visi susirinkome į parapijos salę, kur Kaltinėnų jaunimas suvaidino Jonos istoriją, pritaikytą mūsų laikams. Telšių vietovės valdybos sekretorė Roma Čenkutė pristatė šios dienos temą ,,A & A - būk atviras ir aktyvus”. Visi įdėmiai klausėsi kun.R.Gudlinkio paskaitos, kvietusios visus būti aktyviais meilės dalytojais ir kuo gausiau įsijungti į kryžiaus (kuris, Popiežiaus įteiktas jaunimui, keliauja po visą pasaulį) nešimą - rugsėjo 7-9 dienomis jis buvo nešamas per Telšių vyskupiją. Rugsėjo 8 dieną Kryžius buvo Telšiuose. Vyskupas J.Kauneckas pristatė kaip tik šiuo metu Kaltinėnuose veikiančią Biblijos draugijos parodą. Po nuostabaus Kaltinėnų choro bei Pandėlio merginų ansamblio, vadovaujamo Vilmos Likienės, koncerto ir gardžių pietų visi žiūrėjome filmą ,,Vaistai” apie AIDS sergantį berniuką. Po filmo vyko ugningos diskusijos.

Vakare vyko pati linksmiausia ,,Paskutinio laužo“ dalis - naujokų krikštynos bei kuopų prisistatymai prie laužo. ,,Pakrikštyti“ buvome visi, net ir senieji nariai, staiga prapliupusio kaip iš kibiro lietaus, tad nebaigę kūrenti laužo buvome priversti grįžti į salę, kur šventė tęsėsi, taip pat buvo surengtas vargonų ir solistės V.Likienės koncertas bei diskoteka.

Mes esame dėkingi Kaltinėnų klebonui kun. P.Linkevičiui, kuris visada čia mus su meile pasitinka, svečiams iš Vilniaus bei Kauno ir visiems, kurie malda ar auka prie šio renginio prisidėjo.

J.RAUDYTĖ,

Telšių vyskupo V.Borisevičiaus kuopos globėja

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija