„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2003-iųjų rugsėjo 12 d., Nr.9 (46)


PRIEDAI

Pamokose – filmas apie NATO

Lietuvos moksleiviai apie NATO galės mokytis ir iš Kristinos Gudonytės sukurto vaidybinio filmo ,,Visi už vieną”. Beveik tūkstantis šio filmo kopijų krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius perdavė švietimo ir mokslo ministrui Algirdui Monkevičiui.

Filmą finansavo Krašto apsaugos ministerija, atsižvelgusi į žinomų menininkų, psichologų ir specialistų rekomendacijas. Kaip sakė krašto apsaugos ministras L.Linkevičius, šiuo filmu siekta suprantamai ir populiariai paaiškinti vaikams, kas yra NATO: ,,Vaikams, kurie gyvens toje saugumo erdvėje, kurią mes dabar kuriame”.

Filmo scenarijaus autorė ir režisierė K.Gudonytė sakė, kad ,,Visi už vieną” buvęs kietas riešutėlis. Anot režisierės, skeptikai netgi prognozavę, kad filmas apie NATO būsiąs sausas ir nuobodus, tačiau dabar kuo toliau, tuo labiau visiems patinka. ,,Ne tik vaikams, bet ir vyresnio amžiaus žmonėms”, - pastebėjo K. Gudonytė.

Agnės vaidmenį sukūrusi Gabrielė Mišeikytė pasakojo, kad vaidinant sunkiausia buvo nesuklystant išvardyti visas NATO šalis, tačiau dabar atsakinėdama pamokoje nebesuklystų. ,,Filmuodamasi apie NATO daug sužinojau”, - sakė Gabrielė.

Kosto vaidmenį sukūręs Dinas Tertelis sakė apie NATO ir taip žinojąs nemažai: ,,Užtenka kas trečią dieną įsijungti televizijos žinias, ir apie NATO sužinosi daug”.

Filme taip pat vaidino žinomos Lietuvos teatro ir kino žvaigždės Regimantas Adomaitis (mokytojas), Saulius Balandis (tėvas). Pagrindiniai filmo herojai vaikai yra M. K. Čiurlionio menų gimnazijos moksleiviai. Kompiuterinę grafiką ir multiplikaciją atliko Artūras Bukauskas, muziką filmui sukūrė Laimis Vilkončius, filmo dainą atliko Judita Leitaitė.

Vaidybinio filmo perdavimo ceremonijoje švietimo ir mokslo ministras A.Monkevičius sakė džiaugiąsis puikia partneryste su Krašto apsaugos ministerija.

KAM

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija