„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. rugsėjo 15 d., Nr. 9 (82)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Dainininkas prisipažįsta,
kad nėra tobulas vyras

Dainininkas Alanas Chošnau

Pastaruoju metu garsus dainininkas Alanas Chošnau visiškai paniręs į savo ketvirtojo solinio albumo įrašymą. Nors daugeliui jis atrodo tiesiog gėrio įsikūnijimas, pats atlikėjas mano, jog tai netiesa.

 

Ką šiuo metu veikiate?

Šiuo metu esu kūrybiniame procese, pakeliui į naują albumą. Dirbu su naujomis dainomis. Radijo stotis jau pasiekė naujausia daina su Inga Valinskiene „Be tavęs“. Apskritai visada esu kūrybos procese.

Du kartus buvote visai netoli Eurovizijos vartų. Ar dar dalyvausite šio konkurso atrankoje?

Kol kas apie tai negalvoju, tačiau greičiausiai šiais metais Eurovizijos atrankoje nepasirodysiu. Galų gale iki jos dar toli.

Išleidote tris solinius albumus, neseniai pasirodė „Akustinio koncerto tamsoje“ įrašas. Atrodo, kad, iširus „Naktinėms personoms“, jūsų populiarumas nė trupučio nesumažėjo, nors scenoje esate jau labai seniai. Kokia tokio ilgalaikio populiarumo paslaptis?

Vienas svarbiausių dalykų, kodėl taip ilgai esu scenoje, yra tas, jog labai myliu muziką, savo darbą, kūrybą. Aš tuo gyvenu, tai yra mano muzika ir darbas.

Kokie pagrindiniai skirtumai tarp dainavimo „Naktinėse personose“ ir to, ką darote dabar?

Čia jūs turėtumėte atsakyti į šį klausimą. Dabartiniai darbai skiriasi nuo „Personų“ kūrybos, džiaugiuosi, jog galėjau atsiriboti nuo to, kas buvo, ir palikti visa tai praeityje, atversdamas naują lapą savo gyvenime.

Lietuvoje dabar itin populiarūs muzikiniai realybės šou. Ką manote apie žmones, kurie nori bet kokia kaina tapti žvaigždėmis?

Realybės šou ir populiarumas labai greitai praeina, ir tie žmonės, kurie nori tapti žvaigždėmis, greitai, kaip ir dangaus kūnai, užgęsta. Nors norėti niekas nedraudžia.

Jei ne dainavimas, ką dar norėtumėte veikti gyvenime?

Bet kokiu atveju tai turėtų būti susiję su muzika. Tiesą sakant, neįsivaizduoju, jog galėčiau užsiimti kitokia veikla.

Visi jus pažįsta kaip linksmą, vienatvę mėgstantį žmogų. Ar toks iš tiesų ir yra Alanas Chošnau?

Ko gero, toks, kokį pažįsta. O iš tiesų aš ir pats nežinau, koks yra Alanas Chošnau. Paslaptis,kurios iki šiol,ko gero,niekas ir neatskleidė.

Apie jūsų įpročius sklinda legendos: vegetaras, nerūkantis, negeriantis dainininkas, beveik idealus vyras. Tačiau trūkumų pagal visus visatos dėsnius vis tiek turėtų būti?

Esu pilnas trūkumų, esu toks pat kaip ir visi. Visiems būna gerų ir blogų dienų. Kad nerūkau ir negeriu, yra tiesa, o visa kita – prasimanymai. Tikrai nesu idealus vyras.

Ką veikiate laisvalaikiu, koks yra visada linksmo žmogaus atsipalaidavimo receptas?

Laisvalaikiu mėgstu sportuoti, eiti i kiną, susitikti su draugais. Niekada neįsitempiu, gal todėl ir esu linksmas.

Jūsų dainų tekstai ryškiai skiriasi nuo didžiosios dalies banalybes dainuojančių atlikėjų, kurie šaukia, kad kitaip tos muzikos niekas nepirktų. Ką galėtumėte į tai atsakyti?

Dėl muzikos nepirkimo – netiesa. Tai rodo parduotų albumų skaičiai, ir ne tik mano, bet ir kitų atlikėjų, kuriems muzika svarbi ne kaip komercija.

Ko dar norėtumėte iš gyvenimo?

Turiu ne vieną svajonę, norėčiau suspėti jas įgyvendinti.

Kokios muzikos klausosi Alanas Chošnau?

Labai įvairios. Pasaulyje yra daug nuostabios muzikos. Mane domina viskas. Kadangi esu kūrėjas ir atlikėjas, domiuosi viskuo.

Koks jūsų gyvenimo moto?

Niekada nepasiduoti.

Parengė V.N.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija