„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. rugsėjo 15 d., Nr. 9 (82)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Jaunimo piligrimystė: sekti šv. Pranciškaus pėdomis

Gintarė PRŪSAITĖ

Pranciškoniškas jaunimas
pakeliui į Asyžių aplankė
daug įžymių vietų

„Gyvenimas bendraujant su Dievu – tai ne sklandymas padebesiais. Jis turi reikštis konkrečia veikla, rūpinimusi savo artimu, - teigė brolis Rožė, Taizė kaimelio bendruomenės įkūrėjas. – Kas seka Kristumi, kartu yra ir su žmonėmis, ir su Dievu, maldos nuo veiksmo jis nesiekia atskirti“.

Apie tai šių metų pavasarį buvo pradėta diskutuoti ir Vilniaus Bernardinų parapijoje įsikūrusio pranciškoniško jaunimo susitikimuose. Pranciškoniškas jaunimas, globojamas brolio Algio, OFM, bei sesers Onutės, jau treti metai kiekvieną trečiadienio vakarą renkasi šlovinti Dievą, melstis, kalbėtis pasirinkta tema.


Tarp Rumunijos kalnų – naujos pažintys ir atgaiva sielai

Kaip gera būti maltiečiu

Vasara – stovyklų ir kelionių laikas. Žmonės visus metus dirba, o šilčiausią metų sezoną gali susitikti, aptarti darbo rezultatus, pabendrauti. Visoje Lietuvoje veikianti Maltos ordino pagalbos organizacija veikia ir daugelyje Europos valstybių, tad rugpjūčio viduryje Rumunijoje buvo surengta tarptautinė jaunųjų maltiečių stovykla „Eurocamp’06“. Šimtus ar tūkstančius kilometrų įveikė bendraminčiai iš septynių šalių: Rumunijos, Vengrijos, Serbijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos ir Lietuvos (atstovai iš Vilniaus, Kauno, Kartenos, Ignalinos ir Kaišiadorių grupių).


Jaunieji Evangelijos šviesos nešėjai

Aukštosios Panemunės parapijos
jaunimas Kapčiamiesčio bažnyčioje
su klebonu kun. Jonu Alesiumi

Atlikę tyrimą apie vaikus iš rizikos grupės šeimų, supratome, kad Aukštosios Panemunės parapijoje gyvenantys vaikai ir jaunuoliai nėra materialiai apleisti savo tėvų, tačiau daugeliui trūksta dvasinių vertybių: veiklos, dėmesio. Diskusija šiuo klausimu su aktyviais parapijos nariais paskatino parašyti projektą, kurio tikslas – sukurti katalikišką jaunimo bendruomenės grupę, kurioje jaunuoliai galėtų realizuotis kaip Evangelijos šviesos nešėjai. Atlikę dar vieną jaunimo apklausą, kokia veikla vaikai ir jaunuoliai norėtų užsiimti, sudarėme jaunimo veiklos planą.


Gražią šventę prisiminus...

„Dorybių mokyklėlės“ lankytojai
įsiamžino Trakų pilies fone

Alytaus Šv. Angelų Sargų parapijos maldos namuose Žolinės iškilmių metu buvo įteikti pažymėjimai „Dorybių mokyklėlės“ lankytojams. Šventės pradžioje moksleiviai, rūpestingų vadovų – Kauno kunigų seminarijos klieriko Vitalijaus Volodkovičiaus bei pedagogės Jolitos Kalėdienės – padedami, garbino Švč. Mergelę Mariją giesmėmis, pasakojo šventės dalyviams ir tėvams apie „Dorybių mokyklėlėje“ įgytą patirtį, trumpai aptarė pagrindines dorybes, pažvelgė į Dievo Motiną kaip į visų šių dorybių tobulą įsikūnijimą ir pavyzdį.


Gabalėlis dangaus Telšių vyskupijoje

Jau kelintus metus iš eilės per vasaros atostogas Telšių vyskupijos tikinčio jaunimo globėjai, vadovai ir lyderiai susirenka pabūti kartu į stovyklą-seminarą Šventojoje. Šiemet šio renginio pavadinimas – „Gabalėlis dangaus“. Jį organizavo Telšių vyskupijos Jaunimo centro direktorius kun. Rimantas Gudlinkis ir savanorės Janina Šalkauskytė bei Rita Dirgėlaitė. Gera buvo pabūti mums – skautų, ateitininkų, jaunimo chorelių, maldos grupelių globėjams ir lyderiams – kartu viename būryje prie pat jūros ir patirti Viešpaties liejamos dvasinės atgaivos srovę ir Jo dangiškosios garbės blyksnį.


Knyga, gimusi iš beprotybės

Dvidešimtmetis rašytojas
Vilis Normanas išleido
antrąjį romaną „Šventumas“

Leidykla „Tyto Alba“ išleido jauno, dvidešimtmečio rašytojo Vilio Normano antrąjį romaną „Šventumas“.

„Ši knyga gimė iš beprotybės. Ji tokia pat beprotiška kaip ir aš. Rašydamas gyvenau kitame – ne susikurtame, bet tikrame, vidiniame pasaulyje, kurio dažniausiai nelieka nuolat skubant, vaidinant visuomenės primetamą personažą, kurį užgožia visi „protingi“ dalykai, derami kiekvienam normaliam žmogui.


Dainininkas prisipažįsta,
kad nėra tobulas vyras

Dainininkas Alanas Chošnau

Pastaruoju metu garsus dainininkas Alanas Chošnau visiškai paniręs į savo ketvirtojo solinio albumo įrašymą. Nors daugeliui jis atrodo tiesiog gėrio įsikūnijimas, pats atlikėjas mano, jog tai netiesa.

 

Ką šiuo metu veikiate?

Šiuo metu esu kūrybiniame procese, pakeliui į naują albumą. Dirbu su naujomis dainomis. Radijo stotis jau pasiekė naujausia daina su Inga Valinskiene „Be tavęs“. Apskritai visada esu kūrybos procese.

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija