„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. kovo 16 d., Nr. 3 (88)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Padovanojo šiltą bendrumo valandėlę

Birutė NENĖNIENĖ

Gieda Kybartų parapijos Kunigo
Virgilijaus Jaugelio vaikų
ir jaunimo choras, vadovaujamas
ses. Bernadetos Mališkaitės

Septintos klasės mergaičių
tercetas – Simona Kasmauskaitė,
Monika Akuckaitė ir Justė
Kazakevičiūtė – iš Vilkaviškio
„Aušros“ vidurinės mokyklos

Jauniausia dalyvė ketverių
metukų Ema Snapkauskaitė
iš Gražiškių vidurinės
mokyklos ikimokyklinio
ugdymo grupės

Vilkaviškio dekano prelato Vytauto Gustaičio iniciatyva nuo1996 metų rengiami Vilkaviškio dekanato mokyklų giesmių konkursai „Cantate Domino Canticum novum“. Pirmieji atrankos turai vyko Advento metu mokyklose. Organizatorius ir vertinimo komisiją žavėjo aukštesnis nei ankstesniais metais pasirengimo lygis, tai, kad moksleiviai giedojo įvairias, nesikartojančias giesmes.

Šiemečio konkurso laureatai sausio paskutinį sekmadienį padovanojo šiltą bendrumo valandėlę į Kultūros rūmus gausiai susirinkusiems žiūrovams. Koncertą filmavo ir ištraukas bei interviu su organizatoriais ir giesmininkais parodė Lietuvos televizija laidoje „Šventadienio mintys“.

Šis jau tradicinis giesmių konkursas sudaro galimybę atsiskleisti vis naujiems talentams, scenoje pasirodyti naujiems dalyviams – nuo darželinuko iki dvyliktoko.

Šiemečiame laureatų koncerte nuskambėjo beveik keturiasdešimt nesikartojančių giesmių, kurias atliko du šimtai jaunųjų giesmininkų: solistai, duetai, tercetai, ansambliai, chorai. Jiems giesmes pasirinkti padėjo ir giedoti mokė apie dvidešimt vadovų mokytojų.

Sveikinimo žodį tardamas prel. V.Gustaitis pirmiausia dėkojo visiems – gausiai susirinkusiems žiūrovams, savo buvimu, aplodismentais palaikiusiems giesmininkus, o ypač padėjusiems parengti konkursui ir visą širdį atidavusiems mokytojams. Linkėjo vienybės kasdieniniuose darbuose, kad jie būtų dirbami Dievo garbei ir žmonių džiaugsmui. Rajono savivaldybės mero ir administracijos vardu laureatų šventės dalyvius sveikino vicemeras J.Meškauskas. Jis pasidžiaugė šia ir kitomis prel. V.Gustaičio iniciatyvomis ir pavadino jį „garbingiausiu rajono žmogumi“, palinkėjo sveikatos tęsti ir kitus sumanymus.

Kiekvienam konkurso dalyviui ir vadovui prelatas įteikė diplomus, iš skautų atneštų pintinėlių kiekvienas giesmininkas gavo po dėžutę saldainių.

Renginį parėmė rajono savivaldybė, Vilkaviškio parapija, parduotuvių tinklas „Norfa“.

Renginio scenarijų kūrė Švietimo skyriaus vyr. specialistė A.Finagėjevienė.

„Dieve, laimink Lietuvą“- paskutinė bendra giesmė į sceną sukvietė visus atlikėjus ir vadovus, jiems pritarė žiūrovai.

Vilkaviškis

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija