„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. liepos 10 d., Nr.7 (116)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mums rašo

Vaikų viešnagė senelių namuose

Igliaukos mokiniai ir priešmokyklinės
grupės vaikai Prienų senelių namuose

Mes, Igliaukos Anzelmo Matučio vidurinės mokyklos mokiniai, sumanėme aplankyti Prienuose gyvenančius senelius. Ketvirtos klasės mokiniai, priešmokyklinės grupės vaikučiai, padedami savo mokytojų  ir poros vyresnės klasės mergaičių, paruošė seneliams trumpą programėlę. Dainomis, vaidinimais ir eilėraščiais stengėmės tų namų gyventojams suteikti bent kelias džiaugsmo akimirkas.

Po pasirodymo apžiūrėjome namus, kur įsikūrę seneliai. Mūsų mažesniuosius ypač sudomino sporto salė: čia jie išbandė treniruoklius, pamėtė į krepšį. Apžiūrėjome valgyklą, seklytėlę, gėrėjomės senelių rankdarbiais. Dalį savo juoko ir šurmulio palikome besisupdami senelių supamosiose kėdėse, poilsio kambarėlyje, kur seneliai sėdi klausydamiesi muzikos. Teko pakalbėti su viena gyventoja. Ji mus visus šiltai priėmė savo kambarėlyje, šnekučiavosi ir sutiko nusifotografuoti. Buvo smagu patiems iš senelės lūpų išgirsti, kad jai čia gyventi gera ir smagu.

Manau, visi puikiai žinome, kad kiekvieno mūsų pareiga rūpintis žmogumi ir leisti jam būti laimingu. Norėčiau padėkoti mokytojoms, su kuriomis aplankėme senelius, bei Prienų senelių globos namų socialinėms darbuotojoms, kurios mus priėmė. Žinoma, ir patiems seneliams už tai, kad jie yra.                                                                                               

 Ieva Glušauskaitė

 Igliauka, Marijampolės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija