„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. liepos 9 d., Nr.7 (128)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Dievas šiukšlių nekuria

LJD savanoriai į Panevėžio
moterų pataisos namus neša kryžių

Birželio 30 dieną Lietuvos jaunimo dienų (LJD) savanoriai į Panevėžio pataisos namus atnešė LJD kryžių. Pasimelsti prie visą Lietuvą apkeliavusio kryžiaus atėjo beveik 30 įkalintų moterų. Jaunimas giedojo giesmes, grojo gitara ir būgneliu, kartu su įkalintosiomis dalyvavo šv. Mišiose, kurias aukojo pataisos namų kapelionas kunigas iš Argentinos Domingo Avellaneda.

Apie savo gyvenimus moterims atvirai kalbėjo Vilniaus ir Kauno arkivyskupijų jaunimo centrų darbuotojos bei prancūzas, ketinantis tapti dominikonų vienuolijos broliu. Jie drąsino moteris net būnant kalėjime siekti dvasinės laisvės.

„Jūs, mes – kiekvienas patiriame sunkumus, išbandymus, nešame sunkią naštą. Prie Kryžiaus galime nusimesti visas savo kančias, skausmus, rūpesčius, atnešti juos ir atiduoti Dievui, kuris vienintelis atleidžia ir prikelia mus naujam gyvenimui“, – kviesdama priklaupti maldai prie LJD kryžiaus, kalbėjo Kauno arkivyskupijos jaunimo centro vadovė Vaida Spangelevičiūtė.

Šį apsilankymą sugalvoję jauni žmonės norėjo, kad Lietuvos jaunimo dienos, kurios išjudins Panevėžį ir įkvėps visos Lietuvos dalyvius, aplankytų ir Panevėžio pataisos namuose kalinčias moteris, kurios dalies visuomenės nebelaikomos žmonėmis.

Į salę susirinkusias moteris drąsino jų kapelionas, svečiai iš Lietuvos jaunimo dienų. Viena iš LJD organizatorių, norėdama priminti moterims jų vertę, įkalintosioms prisipažino išgyvenusi skaudų savęs niekinimo laikotarpį, kai jai padėjo tik gero draugo žodžiai. „Jis man pasakė: „Dievas šiukšlių nekuria“. Nuo to laiko prisimenu, kad esu Dievo vaikas. Net jei pati save smerkiu ir niekinu, Dievas yra tas, kuris mane laiko savo rankose ir neapleidžia. Dievas nekuria šiukšlių, visada tai prisiminkite“, – sakė mergina iš Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro.

„Kaip jūs galite tapti laisvos čia, kalėjime? Laisvė ne visada yra tai, kad gali vaikščioti, kur nori. Laisvė – tai galimybė susitikti su Dievu. Kitaip, kad ir kur būtume, esame uždaryti. Svarbiausia viduje būti laisvoms. Linkiu leistis į šitą kelionę – į tikrąją kelionę“, – per šv. Mišias kalbėjo pataisos namų kapelionas kun. D. Avellaneda.

Po beveik dvi valandas trukusio susitikimo įkalintosios dėkojo jaunimui ir koridoriais iki išėjimo kartu nešė LJD kryžių.

Sigita PURYTĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija