„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. liepos 9 d., Nr.7 (128)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mokomės tikybos

Daugėlių pagrindinės mokyklos
mokinės su sese Regina

Gegužės 14-ąją Šiauliuose vyko konferencija, skirta tikybos mokymo mokyklose 20-mečiui paminėti. Ją organizavo Šiaulių Katechetikos centras bei vyskupas Eugenijus Bartulis. Mokiniams buvo iš anksto paskelbtas rašinių konkursas, o į šį baigiamąjį renginį buvo pakviesti geriausieji. Džiugu, kad  jame teko dalyvauti ir Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos 8 klasės mokinėms Gintarei Stepanavičiūtei bei Gabrielei Vileikytei, kurias konsultavo mokytojos D.Janušauskienė bei E.Veikšienė. Buvo pristatytas darbas ,,Pašaukimai kaip autoritetai”.

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis, kurios vyko Šiaulių Šv. Petro ir Pauliaus Katedroje, o tęsinys – Šiaulių kultūros centre. Čia mokiniai ir pristatė savo darbus, vieni rodė trumpus filmus, o kiti – vaizdinę medžiagą. Be darbų pristatymų, žiūrovai matė ir girdėjo jaunimo liaudies kapelos atliekamas dainas ir šokius, visus žavėjo jaunųjų solistų giesmės. Ypač įdomu buvo pasiklausyti vienuolio Pauliaus pasakojimo apie tai, kas yra pašaukimas. Šia tema kalbėjo ir mūsų mylimas vyskupas E. Bartulis ir sesė Regina.

Pabaigoje į salę buvo įneštas didžiulis tortas su degančiais fejerverkais... Tai buvo saldi dovana tiems, kurie parašė prasmingus darbus, kartu ir tikybos mokytojams, kurie jau 20 metų mokinius moko doros ir tikėjimo.

Gintarė Stepanavičiūtė,
Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos 8 klasės mokinė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija