„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. vasario 25 d., Nr.2 (135)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Jaunųjų atlikėjų muzikiniai akordai Kaunui

Sausio 29 dieną Kauno karininkų ramovėje startavo festivalis „Lai skamba Kaunas“. Salėje vos tilpo festivalio dalyviai bei juos atlydėję pedagogai ir tėveliai. Savo kūrinius Kaunui skyrė atlikėjai, kurių amžius nuo 3 iki 18 metų. Skambėjo dainos ir įvairaus žanro instrumentiniai kūriniai: specialiai šiam festivaliui sukurtas himnas, dainos apie Kauną, instrumentiniai duetai ir trio.

Festivalio svečius garbingai pasitiko Šaulių sąjungos atstovai. Vienas iš organizatorių Lietuvos šaulių sąjungos garbės sargybos kuopos šaulys Tomas Juraitis kartu su kitais sąjungos atstovais ne tik reprezentavo savo veiklą, bet ir palaikė didingumo bei iškilmingumo dvasią. Karinių oro pajėgų orkestro akordai pranešė apie festivalio atidarymą. Netrūko garbingų svečių, panorusių pasveikinti šio puikaus renginio organizatorių ir dalyvių. Festivalio dalyviai išrinko jiems labiausiai patikusį pasirodymą – Kauno humanitarinės pradinės mokyklos vokalinio ansamblio atliktą „Senelės pasaką“ (ansamblio vadovė mokytoja Stela Jancienė).

Festivalio organizatoriai turi vilčių, kad festivalis taps tradiciniu, nes mieste dar labai trūksta renginių, orientuotų į įvairaus žanro muziką ir skirtingo amžiaus atlikėją.

Renata DRULIENĖ,
Panemunės lopšelio-darželio priešmokyklinio ugdymo pedagogė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija