„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2012 m. gegužės 11 d., Nr.5 (150)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno

Mokinių konkursas

„Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“

Nugalėtojo vardą pelnė Salantų
gimnazijos mokinys Kostas Gaučys

Konkurso dalyviai

Balandžio 27 dieną Krašto apsaugos ministerijoje vyko 17-ojo mokinių konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finalas. Geriausiai pasirodė ir nugalėtojo vardą pelnė Salantų gimnazijos mokinys Kostas Gaučys. Jam skirta 600 Lt premija. Antrąją vietą užėmė Raseinių „Šaltinio“ vidurinės mokyklos auklėtinis Mindaugas Lukoševičius (jam skirta 500 Lt premija). Trečioji vieta atiteko Eividui Žemaitaičiui iš Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos (jam skirta 400 Lt premija).

Konkurso finalininkus pasveikino ir apdovanojo krašto apsaugos viceministrė Indrė Pociūtė-Levickienė, Europos Parlamento narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Krašto apsaugos ministerijos Pajėgumų ir ginkluotės generalinis direktorius brigados generolas Almantas Leika, Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Romualdas Moldaris. Geriausiems dalyviams įteikti diplomai, piniginiai prizai, pažintinė kelionė į Europos Parlamento darbo vietą, specialūs Švietimo ir mokslo ministerijos, Vytauto Didžiojo universiteto prizai.

Finale mokiniai varžėsi dviem etapais. Pirmojo metu finalininkai, suskirstyti į penkias grupes po šešis, turėjo atsakyti į ištrauktus klausimus ir taip varžėsi dėl geriausiojo grupėje vardo.

Galutiniai taškai buvo suskaičiuoti po antrojo etapo, kuriame varžėsi penki grupių nugalėtojai ir aktyviausias dalyvis iš salės. Teisingų atsakymų skaičius nulėmė konkurso nugalėtoją. Kiekvienas iš finalininkų savo balų skaičių galėjo papildyti atsakydamas į kolegų neatsakytus ar į neteisingai atsakytus klausimus.

Per konkurso finalo pertrauką moksleivius į svečius pakvietė Vilniuje dislokuoto Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono kariai. Mokiniai susitiko su Garbės sargybos kuopos kariais, susipažino su padalinio paskirtimi, padedami karių pabandė atlikti keletą rikiuotės elementų. Konkurso dalyviai pabendravo su bataliono kariais apie jų tarnybą, laisvalaikį, pamatė jų kasdienybę.

Alfredo PLIADŽIO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija