„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2014 m. liepos 11 d., Nr.7 (176)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovykla

Liepos 15 dieną Nemunaityje (Alytaus r.) prasidės dvyliktą kartą rengiama daugiau nei 100 Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo suburianti Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovykla „Žodis 2014“. Kasmet į stovyklą susirenka vaikai ir jaunimas iš įvairių Vilkaviškio vyskupijos vietovių, kur daugiau nei savaitę trunkančioje stovykloje ne tik sportuoja, pramogauja, mėgaujasi gamtos tyla ir ramybe, tačiau kartu dalijasi savo tikėjimo patirtimi, kasdien švenčia Eucharistiją – šv. Mišias, įvairiuose veiklos būreliuose užsiima rankdarbių gamyba, žvakių liejimu, kalbų mokymusi, mokosi tinklinio ir kitų sporto šakų subtilybių. Stovyklą organizuoja Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centras, padedamas 15 savanorių-vadovų komandos, kurią sudaro pačių įvairiausių profesijų žmonės: jaunieji gydytojai, mokytojai, teisininkai, dvasininkai ir kitose srityse besidarbuojantys savo sričių specialistai. Jaunųjų vadovų komanda išties veržli ir kūrybinga, kadangi daugelis jų yra dar tebestudijuojantys arba studijas ką tik pabaigę jaunuoliai. Ši komanda visus metus atsakingai ir kruopščiai ruošiasi stovyklai.

Stovyklą globoja Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, kuris ne tik savo patarimu, bet ir konkrečiais darbais prisideda prie stovyklos gyvavimo: kasmet aplanko stovyklautojus, kartu su jais švenčia Eucharistiją, dalijasi savo tikėjimo ir pašaukimo patartimi, kartu pietauja ir pasidalija simbolinėmis dovanomis. Šiais metais stovyklos temos atžvilgiu didžiausią dėmesį skyrus Šventajam Raštui, ganytojo pavyzdys ir žodžiai įkvėps ne tik didesniam Dievo Žodžio pažinimui, tačiau ir autentiškesniam jo įgyvendinimui kasdienybėje.

Kviečiame palaikyti jaunuosius stovyklautojus savo dėmesiu (bene iš kiekvieno mūsų vyskupijos miestelio ir kaimo stovykloje dalyvauja bent po keletą jaunuolių), o visas su stovykla susijusias naujienas galima atrasti Facebook profilyje ŽODIS 2014 (Facebook paieškos langelyje įvedus tekstą „ŽODIS 2014“ arba paspaudus nuorodą https://www.facebook.com/pages/%C5%BDODIS-2014/413014178822062?ref=hl).

Stasys Zelenekas,
Stovyklos vyr. vadovas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija