„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. kovo 13 d., Nr.3 (184)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Ateinininkų kazimierinės

Po šv. Mišių su Lietuvos jaunimo
dienų kryžiumi prie Šv. Antano
Paduviečio bažnyčios

Misionierė s. Benjamina su pradinukais

Jaunųjų ateitininkų įžodis. Dešinėje –
kun. Egidijus Jurgelevičius

Giesmių repeticija

Misionierė s. Benjamina su pradinukais

Lietuvos jaunimo dienų
kryžius ir ateitininkai

Davusieji įžodį su kuopos globėja

Kovo 5 dieną į Ukrinų pagrindinę mokyklą sugužėjo ateitininkų bendraminčiai iš Renavo ir Žemalės pagrindinių mokyklų. Susipažinę su Lietuvos jaunimo dienų kryžiaus misija – kviesti į Lietuvos jaunimo dienas „Kur jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“ (Lk 12, 34), vyksiančias Alytuje birželio 27–28 dienomis, – pasitikome juos prie Ukrinų Šv. Antano Paduviečio bažnyčios. Kryžius daugiau klausia negu pasako. Atsakymo tenka ieškoti savo širdies gelmėje. Tai nėra lengvas užsiėmimas, todėl į pagalbą buvo pasikviestos vienuolės iš Kretingos: s. Benjamina ir s. Julija iš Švč. Jėzaus Širdies pranciškonių misionierių (FMSC) bei s. Brigita iš Švč. Mergelės Marijos, Nepaliaujamos Pagalbos, Šv. Pranciškaus seserų (FPS) kongregacijų. Viešnios pristatė savo vienuolijas, o po to atskirose amžiaus grupėse artimai bendravo ir su vaikais, ir su Ukrinų kaimo bendruomenės moterimis. Pašvęstasis gyvenimas – toks mįslingas pasauliečiui – moko ne tik broliškos meilės bendruomenėje, bet palydi ir į Kryžiaus, Meilės pergalės ženklo, slėpinį.

Klebono kun. Egidijaus Jurgelevičiaus aukotose šv. Mišiose apsupti ateitininkų, parapijiečių ir šeimos narių jaunojo ateitininko įžodį davė Gabija Stirbavičiūtė, Lukas Šilinskas, Irmantė Norvaišaitė ir Milda Timinskaitė. Šiemet Ukrinų ateitininkų kuopa skaičiuoja 25-uosius savo gyvavimo metus. Džiugu, kad Ukrinų ateitininkų kuopos veiklą skatina Ukrinų mokyklos administracija, visokeriopai palaiko vaikų tėvai, stebi ir džiaugiasi Ukrinų kaimo bendruomenė, parapija.

Po šv. Mišių atsisveikinome su Lietuvos jaunimo dienų kryžiumi, kiekvienas palytėdamas pasistengėme pajausti tikrąjį išganymo džiaugsmą. Kryžių išlydėjome į Židikų parapiją.

Paskanavę arbatos ir užkandžių, linksmoje viktorinoje vaikai stebino tėvų ir mokytojų žiuri komisiją išradingumu. Nors ir atkakliai rungėsi Renavo, Žemalės ir Ukrinų komandos, nugalėjo draugystė. Gera turėti tikrų draugų, su kuriais galima ir melstis, ir pramogauti, ir augti gerume.

Jurgita Paulauskaitė,
Ukrinų ateitininkų kuopos globėja

Mažeikių rajonas
Janinos Prazauskienės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija