„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. balandžio 10 d., Nr.4 (185)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Jaunieji kadetai prisiekė Tėvynei

Lietuvos prezidentė Dalia
Grybauskaitė su grupe Generolo
Povilo Plechavičiaus mokyklos kadetų

Kovo 27 dieną Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Kauno Vienybės aikštėje prie Karo muziejaus pasveikino Generolo Povilo Plechavičiaus mokyklos kadetus ir priėmė jų priesaikas.

„Šiandien, kai Laisvės išsaugojimas vėl tampa realiu iššūkiu, jūsų ryžtas tarnauti Lietuvai dar labiau stiprina mūsų vienybės jausmą. Jis skatina tikėti, kad esame ir būsime nepalaužiami, nes visada priimsime pareigą saugoti ir ginti savo Tėvynę“, – sakė Prezidentė. Šalies vadovės teigimu, šis jaunų žmonių įsipareigojimas Lietuvai yra suvokiamas kaip svarbiausias, visus sutelkiantis tikslas, drąsos, atsidavimo ir pilietinės brandos požymis. Daugumai jaunųjų kadetų ši priesaika yra pirmoji gyvenime. Ji, pasak Prezidentės, reiškia apsisprendimą eiti nelengvu, tačiau garbingu keliu. Tai – galimybė tapti pavyzdžiu kitiems jauniems žmonėms. Valstybės vadovė moksleiviams palinkėjo būti kantriems ir visada tikėti ir didžiuotis savo Tėvyne.

Prieš 21 metus kaip Jaunojo kario būrelis visuomeniniais pagrindais įkurta mokykla 2012 metais tapo bendrojo ugdymo mokykla. Tai – vienintelė tokio pobūdžio įstaiga mūsų šalyje, kurioje ugdomi sausumos kadetai. Čia mokosi 323 mokiniai. Šiemet kadetų priesaiką priims 115 jaunuolių.

Roberto DAČKAUS (lrp.lt) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija