„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2015 m. balandžio 10 d., Nr.4 (185)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Ką pamatėme Ispanijoje

Marijampoliečių akimirkos Ispanijoje

Kovo 14–18 dienomis septyni Marijampolės marijonų gimnazijos moksleiviai, direktorė ir trys mokytojos turėjo galimybę nukeliauti į saulėtąją Ispaniją ir dalyvauti paskutiniame Comenius projekte „European passport to Employbility“. Čia susitiko su draugais iš Ispanijos, Belgijos, Airijos ir Vokietijos.

Keliauta net 20 valandų, kol pasiektas Onilo miestelis, kuriame ir praleistos visos likusios dienos. Laukdami traukinio, vyksiančio į mainų programos vietą, nepabūgę lietaus, lietuviai aplankė didžiausias Barselonos įžymybes. Kitą rytą vėl leidosi į kelią ir aplankė netoliese esantį kurortinį miestą Alikantę. Čia apžiūrėta „Castillo de Santa Barbara“ pilis. Gražus oras, gera nuotaika ir nuostabos šūksniai lydėjo lietuvius visą dieną. Kitą dieną apsilankyta mokykloje, stebėti visų mainų programoje dalyvaujančių šalių moksleivių prisistatymai. Galime pasidžiaugti, kad ir mūsų prisistatymas pavyko puikiai. Susipažinę su mokykla bei projekto dalyvius sudominę lietuvišku žaidimu „Trečias bėga“, turėjome dar atlikti orientacinę užduotį po Onilo miestelį.

Kitą rytą vėl keliavome į mokyklą, kurioje turėjome galimybę dalyvauti pamokose ir pamatyti, kaip Ispanijoje vyksta pamokos. Po pietų lankėmės „Almazaroje“ (alyvuogių aliejaus gamykloje) bei lėlių fabrike, kuris garsina Onilo vardą visoje Ispanijoje ir už šalies ribų. Vakare mokykloje vyko fiesta, kurios metu visiems buvo įteikti sertifikatai už dalyvavimą Comenius projekte. Pavargę, bet laimingi grįžome namo, o kitą rytą jau keliavome į Lietuvą.

Projekto nauda gimnazijos bendruomenei nepamatuojama. Mokiniai išmoko vertinti, suprasti ir pažinti Comenius projekto šalių jaunimo gyvenimą bei išskirtinumą, tobulino anglų kalbos žinias, susirado draugų, daugiau įgijo geografijos, istorijos, etikos žinių, ugdė kūrybiškumą, puoselėjo pilietiškumą, turėjo galimybę susipažinti su Ispanijos švietimo sistema.

Dėkojame mokytojoms Daivai Miliauskienei, Editai Avižienienei, Jolitai Lukšienei, koordinavusioms projektą ir aukojusioms savo laiką.

Greta Gelgotaitė,
Marijonų gimnazijos III klasės mokinė

Marijampolė
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija