2010 m. rugpjūčio 25 d.
Nr. 61
(1846)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Marcinkonyse juokavo šalies humoristai

Rūta Averkienė

Svečiai iš Surviliškio –
humoro grupė „Bobų radijas“

Humoro grupių šventės „Ėglis 2010“
žiūrovai Marcinkonių laisvalaikio
ir pramogų centro salėje

„Dzyvų dzyvai“ iš Lazdijų

Marcinkonių humoro grupė „Spanguolė“

Atsinaujinusio Marcinkonių laisvalaikio ir pramogų centro salė vos talpino žiūrovus, susirinkusius į šeštąją respublikinę humoro grupių šventę „Ėglis 2010“. Marcinkoniškiai ir svečiai turėjo puikią progą pasijuokti drauge su humoro grupių artistais iš Lazdijų, Marcinkonių, Matuizų, Vilkaviškio ir Surviliškio.

Pasak šios, jau tradicine tapusios kas antri metai vykstančios šventės, sumanytojų marcinkoniškių Rimutės Avižinienės ir Natalijos Čaplikienės, jau senokai norėjosi kurti tradicijas ir turėti savo, didžiausio Lietuvos kaimo, teatrų šventę. Todėl ir pavadinimą sumanė dzūkišką, ir labai jau vaidybos žanrui pritinkantį. Kadagys, dzūkiškai ėgliu vadinamas, dygus, bet labai sveikas augalas. Kaip ir kandus humoristų pasijuokimas iš savo ir kitų ydų – nemalonus, bet sveikas.

Šventę vedė ir žiūrovus linksmino „viešnia iš kultūros ministerijos“ – Rimutė Avižinienė ir „laikinai einanti Kultūros centro direktorės pareigas valytoja“ Natalija Čaplikienė.

Šių metų humoristų šventėje dalyvavo svečiai iš Surviliškio – humoro grupė „Bobų radijas“, vadovaujama Erlandos Turskienė, „Dzyvų dzyvai“ iš Lazdijų, vadovaujami Birutės Vanagienės, humoro grupė „02“ iš Vilkaviškio, vadovaujama Jono Paspirgėlio. Kaimynų matuiziškių – humoro grupės „MTV“, vadovaujamos Irenos Čaplikienės, artistės juokėsi iš savęs ir kitų. Iš su daugeliu gyvenimo naujovių nesuspėjančių kaimiečių nepiktai, tačiau šmaikščiai juokėsi Marcinkonių humoro grupės „Spanguolė“ artistai, šventės svečiams suvaidinę Rimutės Avižinienės ir Natalijos Čaplikienės režisuotus vaizdelius apie pensininką Juozą, kurį profesionaliai įkūnijo Jonas Bajoriūnas.

Visus šiuos humoristus žino, myli ir jų pasirodymų laukia Lietuvos žiūrovai.

Šaunu, kad kai vieni skundžiasi ir reiškia nesibaigiančias pretenzijas dėl sunkumų, kiti tiesiog juokiasi. Iš savęs, iš kitų, iš blogų savybių ir ydų. Hiperbolizuoti jumoristiniai vaizdeliai iš nūdienos gyvenimo – puiki proga tarsi iš šalies pamatyti iki šiol nematytus savo ir aplinkinių trūkumus.

Kolektyvai buvo apdovanoti Varėnos rajono savivaldybės mero, Marcinkonių seniūnijos seniūno, Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio rezervato direkcijos, Marcinkonių geležinkelio stoties viršininko ir Marcinkonių kaimo bendruomenės įsteigtais prizais ir padėkomis.

Humoro šventėje dalyvavęs Savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša, įteikdamas prizą „Dzyvų dzyvams“ iš Lazdijų, pastebėjo, kad „valdžia buvo iškritikuota nuo viršaus iki apačios“, ir visiems humoristams palinkėjo kūrybinės sėkmės.

Marcinkonių seniūnijos seniūnas Vilius Petraška sakė, kad tokių renginių, kurie praskaidrina liūdnoką kasdienybę, labai trūksta. Jis palinkėjo kolektyvams naujų kūrybinių minčių ir gerų koncertinių kelionių.

Po šventinio renginio visų laukė ant laužo virta grybienė, kuria vaišino marcinkoniškės Lina Baranauskaitė ir Sigutė Bajoriūnienė.

Marcinkonys, Varėnos rajonas
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija