2013 m. lapkričio 22 d.    
Nr. 42
(2066)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Prezidentė apsilankė kaimo bibliotekoje

Prezidentė Dalia Grybauskaitė
(centre) bibliotekininkės Ritės
Gernienės (dešinėje) namuose
su Antanašės kaimo skaitytojais
Roberto Dačkaus
(president.lt) nuotrauka

ANTANAŠĖ. Lapkričio 8 dieną Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Rokiškio rajone įsikūrusioje Antanašės kaimo bibliotekoje, kur paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią ir susitiko su kaimo bendruomene. Vėliau Prezidentė dalyvavo Rokiškio dvare vykusiuose Sėlių krašto kūrybos skaitymuose, susitiko su Rokiškio rajono kaimo bibliotekininkais ir dalyvavo aukštaičių tarmės pristatyme.

 „Šalies bibliotekos puoselėja meilę knygai visoje Lietuvoje ir yra svarbūs kultūros židiniai, sutelkiantys bendruomenę, skatinantys skaityti ir branginti gimtąjį žodį. Per šias Kalėdas visi kartu galime praturtinti mūsų bibliotekas ir padovanoti joms naujų knygų!“ – kvietė prezidentė D. Grybauskaitė.

 Jau tradicija tapusi prezidentės D. Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ šiemet startavo Antanašėje ir kviečia šalies gyventojus padovanoti naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms. Antanašės kaimo biblioteka yra nuostabi žmonių iniciatyva ir pavyzdys visai Lietuvai. Biblioteka neseniai atšventė įkurtuves, tačiau net 10 metų ji veikė bibliotekininkės Ritės Gernienės namuose.

 Antanašės ir Rokiškio bibliotekoms Prezidentė atvežė dovanų naujų knygų: Sigito Parulskio, Rimanto Šavelio, Marcelijaus Martinaičio ir kitų lietuvių autorių kūrinių, taip pat žinynų – „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“, „Lietuvos gamta“ bei Ramutės Skučaitės, Kazio Binkio, Jono Liniausko ir kitų autorių knygų vaikams. Daugiau nei 1000 kaimų ir miestelių bibliotekų parengė reikalingiausių knygų sąrašą. Lapkričio 19 – sausio 6 dienomis knygynuose „Vaga“, „Pegasas“, „Knygų namai“ ir „Humanitas“ įsikurs specialios „Knygų Kalėdų“ lentynos. Akcijoje dalyvaujančios knygos bus pažymėtos lipduku ir joms bus taikoma 20 proc. nuolaida.

 Pernai per akciją „Knygų Kalėdos“ šalies gyventojai, ambasados, verslo organizacijos ir įstaigos padovanojo daugiau nei 25 tūkst. naujų knygų šalies mokykloms.

 Pasak Prezidentės, šalies bibliotekininkai įdeda daug širdies į savo darbą, kad sudomintų kiekvieną skaitytoją ir paskatintų atsiversti dar vieną knygą.

Domėtis savo krašto kūryba pakvietė ir Rokiškio viešoji biblioteka, rengianti skaitymus Rokiškio dvare. Čia Prezidentė susitiko su 38 kaimo bibliotekų atstovais ir aptarė bibliotekininko misijos svarbą, bibliotekų finansavimą, skaitymo skatinimą. Sėlių krašto kūrybą skatino muziejininkai, liaudies teatro aktoriai, menininkai, literatai, mokytojai ir vaikai. Aukštaičiai pristatė Prezidentei savo tarmę ir tradicijas.

Nacionalinė akcija „Knygų Kalėdos“ įgyvendinama kartu su bičiuliais: Bibliotekininkų draugija, Lietuvos leidėjų asociacija, Spaustuvininkų asociacija, Rašytojų sąjungos leidykla, Nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Ugdymo plėtotės centru, knygynų tinklais „Vaga“, „Pegasas“, „Knygų namai“ ir „Humanitas“, Sigutės Chlebinskaitės studija „Tu gali sukurti knygą“, LRT ir radiju „Laisvoji banga“.

Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija