2013 m. lapkričio 22 d.    
Nr. 42
(2066)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Atvira erdvė jaunimui

VEIVIRŽĖNAI. Nuo spalio vidurio miestelio centre didžiulis plakatas kviečia užeiti į Veiviržėnų kultūros centrą ir išsiaiškinti, kas gi ta „Atvira jaunimo erdvė“.

Šiuolaikinis jaunimas nėra linkęs prisitaikyti prie disciplinos, kuri yra taikoma mokantis įvairiuose neformaliojo ugdymo būreliuose, jis nori laisvės: rinktis, daryti, suprasti... „Atvira jaunimo erdvė“ yra puiki vieta saviraiškai ir savęs ieškojimui. Čia nebūtina ateiti du kartus per savaitę, nereikia ruoštis, o tiesiog galima ateiti pažiūrėti filmą, pažaisti stalo žaidimus, o gal pasikalbėti, ką nors pasiaiškinti. Atvira erdvė jaunimui yra patraukli vieta, puiki galimybė atrasti save, susipažinti, laiką leisti ne gatvėje, o jaukioje aplinkoje, kur saugu ir įdomu.

Veiviržėnų „Atviroje jaunimo erdvėje“ organizuojami seminarai jaunimui, užimtumo skatinimo vakarai, įvairūs renginiai, į kuriuos kviečiamas kiekvienas norintis. Tokias galimybes sudaro vykdomas projektas „Atviras ir veiklus jaunimas – ateities perspektyva“. Atvirų jaunimo erdvių veiklos projektų iniciatoriai – Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo reikalų taryba ir jaunimo reikalų koordinatoriai, kurių dėka rajone kuriasi unikalios vietos jaunimui – „Atviros jaunimo erdvės“. Gatvės jaunimo įtraukimas į veiklą nukreips jaunus žmones prasmingai veiklai ir taps puikiu žingsniu į priekį, įgyvendinant jaunimo politiką.

Inesa Gaudutytė

Klaipėdos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija