2017 m. gruodžio 1 d.
Nr. 46 (2263)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Nuotraukose – rami ir šėlstanti jūra

TVERAI. Lapkričio 6-ąją gimnazijos vestibiulyje būriavosi ne tik moksleiviai, bet ir suaugusieji. Tądien čia buvo atidaryta Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus, dr. Jono Sąlygos fotografijų paroda „Jūros impresija“.

„Vaikystėje skaptavau medinius laivelius, leidau juos pasroviui Luknės, kuri įteka į Dubysą, upeliu, vildamasis, kad šie mano rankų kūriniai pasieks ne tik marias, bet ir jūrą. Jūra žadino mano svajones, – sakė parodos autorius. – Norėjau tapti kapitonu. Ūgtelėjęs jai kūriau dainas. Vėliau pasirinkau gydytojo profesiją, tačiau karjeros ir gyvenimo kelias mane vis tiek atvedė prie jūros. Prieš keletą metų pasiėmiau ir fotoaparatą, kurio objektyvą taip pat nukreipiau į jūrą. Niekada nebuvau fotografijos profesionalas, tačiau dar mokykloje ir studijų metais į rankas paimdavau juostinį aparatą. Mėgau įamžinti įvairius renginius, o vėliau pats ryškinti nuotraukas. Atsiradus skaitmeninei fotografijai viskas tapo lyg ir paprasčiau. Tačiau jūra nepripažįsta to, kas paprasta. Per keletą metų ir keliolika tūkstančių padarytų kadrų supratau – jūra niekada nepozuoja. Turi suspėti su ja arba kantriai laukti akimirkos, kuria nustebintum pats save. Jos belaukiant arba jau gėrintis užfiksuotais kadrais, užvaldo emocija, kurią norisi išreikšti žodžiais. Tokia manoji jūra, tokia manosios jūros impresija“.

Dr. J. Sąlygos fotografijose atsispindi žmogaus svajonės, viltys, gyvenimas – čia lygus, ramus, čia keterą pašiaušęs ir likimui nepaklūstantis.

Autoriui už nuostabią parodą dėkojo Tverų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo parapijos klebonas kun. dr. Saulius Stumbra, Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, Tverų seniūnas Antanas Zalepūgas, gimnazijos kolektyvas. Sujaudintas dėmesio dr. J. Sąlyga kalbėtojams padovanojo savo fotografijų albumus „Jūra nepozuoja“.

Rietavo savivadybė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija