Atnaujintas 2001 m. spalio 26 d.
Nr.81
(990)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Darbai
Šeima
Nuomonės
Lietuva
Pasaulis
Paskutinis puslapis


ARCHYVAI

2001 metai

Santuoka ir šeima - kelias į šventumą

Taip pavadintą konferenciją spalio 7 dieną Vilniuje surengė kultūros centras "Liepkiemis", kurio veiklą jaunimui ir suaugusiems įkvepia palaimintasis Chosemarija Eskriva (Josemaria Escriva). Konferencija buvo skirta šio palaimintojo gimimo šimtmečiui paminėti.

Konferenciją atidarė ir sveikinimo kalbą pasakė Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis. "Chosemarija Eskriva ragina visus šventėti gyvenant pasaulyje, mylint pasaulį, įsitraukiant į pasaulinę veiklą, atsiremiant, kaip jis rašė "Kelyje", galva į dangų, o kojomis - į žemę. Tai buvo jo intuicija, kad kiekvienas pasaulietis yra pašauktas eiti šventumo keliu, kaip tik ten, kur jis gyvena: savo darbe, šeimyniniame gyvenime, visuomeninėje, net ir politinėje veikloje, - sakė kardinolas.- Palaimintasis Ch.Esk-riva ne tik skelbė idėjas, bet ir subūrė visame pasaulyje daug bendraminčių žmonių, kurie nori siekti šventumo gyvendami pasaulyje". Kardinolas apgailestavo, kad, nors praėjo daug metų nuo II Vatikano Susirinkimo, deja, jis vis dar neįgyvendintas Lietuvoje. "Tai jaučiu kiekviename žingsnyje. Kai norima kokį gerą dalyką padaryti, vis ieškoma vyskupo pritarimo ir palaiminimo. Reikia žmonių, kurie nebijotų savo kompetenciją panaudoti visuomenei atstatyti ant krikščioniško pagrindo. Jeigu norime atnaujinti Bažnyčią ir visuomenę, reikia visus raginti eiti šventumo keliu", - priminė A.J.Bačkis.

Prezidiume (iš kairės) - gyd. Virgilijus Rudzinskas, dr. Nijolė Liobikienė, dr. Linas Sidrys ir Vilija Aleknaitė-Abramikienė


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija