Atnaujintas 2003 m. sausio 3 d.
Nr.1
(1105)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Aktualijos
Krikščionybė ir pasaulis
Nuomonės
Ora et labora
Darbai
Visuomenė
Atmintis
Laikas ir žmonės
Lietuva
Pasaulis
Mums rašo


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Išniekinta koplyčia Utenoje

Tyliąją naktį gimusio Kūdikėlio atneštą ramybę ir šv.Kalėdų džiaugsmą sudrumstė žinia, kad ir vėl išniekinta Švč.Mergelės Marijos Kankinių Karalienės koplyčia Utenoje. Liūdna ir skaudu, kad tai padarę asmenys nebuvo nė vienu atveju išaiškinti ir nubausti.
Kreipiuosi į jus, prašydamas atkreipti dėmesį į iki šiol nesėkmingą tų nusikaltimų išaiškinimą ir užtikrinti, kad ateityje nebūtų niekinama Švč.Mergelės Marijos Kankinių karalienės koplyčia.
Partizanų kalnelyje palaidoti partizanai žuvo kovodami už Lietuvos laisvę, o prisikėlusios nepriklausomos Lietuvos pareiga yra gerbti jų atminimą ir suteikti reikalingą globą jų kapams.

Kazys KASPARIŪNAS
Elizabeth, New Jersey, JAV

Redakcijos prierašas. Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros kvotos ir tardymo kontrolės skyriaus prokuroras Tadas Viršicas Seimo narį Antaną Stasiškį informavo, kad jo prašymą dėl Švč.M.Marijos Kankinių Karalienės koplyčios fasado sienų bei įėjimo vartų stulpų ištepliojimo, tai yra chuliganiškiems veiksmams ištirti ir kaltiems asmenims nustatyti (žr. „XXI amžiaus“ Nr. 97), persiuntė Utenos rajono apylinkės vyriausiajam prokurorui, kuriam pavesta imtis reikiamų priemonių išaiškinti chuliganišką išpuolį padariusius asmenis, patraukti juos atsakomybėn, išreikalauti padengti padarytą žalą, kontroliuoti iškeltos baudžiamosios bylos tyrimą. Apie tyrimo eigą ir rezultatus įpareigotas informuoti Utenos rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija