Atnaujintas 2003 m. vasario 21 d.
Nr.15
(1119)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Pasaulis
Ora et labora
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Klebonas prašė nusikaltėlio griežtai nebausti

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį du kartus teistam, neturinčiam pastovios gyvenamosios vietos Sauliui Jankauskui. Tyčiniu nužudymu ir apiplėšimu kaltinamam vyrui paskirta keturiolikos metų laisvės atėmimo bausmė. Nusikaltėlis, suplanavęs apiplėšti Ukmergės rajono Taujėnų kleboniją, pripažino savo kaltę ir atsiprašė aukos artimųjų. Garbaus amžiaus klebonas mons. Jonas Voveris prašė nusikaltėlio griežtai nebausti.
Praėjusių metų liepos 26 dieną visus sukrėtė žiauri žmogžudystė: Ukmergės rajono Taujėnų klebonijoje talkinęs vyriškis pasikėsino į šeimininkę Oną Pariokaitę. Klebonas mons. J.Voveris buvo įkalintas vonios kambaryje.
Moteris, kasryt į kleboniją vežusi pieną, sunerimo, nes nei klebonas, nei jo pusseserė O.Pariokaitė nepasirodė. Nuogąstavimai pasitvirtino, kai atskubėjo kaimynai ir išvydo kraupų vaizdą. Klebonijoje, vonios kambaryje, buvo įkalintas garbaus amžiaus klebonas, o ūkiniame pastate buvo rasta nužudyta šeimininkė Ona.
Pareigūnams greitai pavyko sulaikyti įtariamąjį S.Jankauską, kuris pažinojo kleboną ir šeimininkę, pats padėjo statant kleboniją. Nors nusikaltėliui ir pavyko pagrobti iš klebonijos du tūkstančius litų, tačiau šie pinigai jam laimės neatnešė. Gariūnų turgavietėje įsigijęs įvairiausių prekių, dar kelias dienas “linksminosi” ir švaistė svetimus pinigus.
Žinoma, nusikaltėliui būtų tekę už grotų praleisti ilgus nelaisvės metus, jei ne klebonas mons. J.Voveris, kuris teismo prašė kiek įmanoma sušvelninti bausmę.

Jolita ŽURAUSKIENĖ
Ukmergė - Vilnius

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija