Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pasakykime „gana“

Melskime Viešpatį Dievą, prašykime Mergelę Mariją, kad ji būtų mūsų užtarėja, bet nereikalaukime stebuklo. Apvaizda netolimoje praeityje Lietuvą apdovanojo stebuklu. Be kraujo praliejimo atgavome laisvę ir nepriklausomybę. O ką mes Jam už tai? Net nepadėkoję nusivijome aukso veršį.

Iki šios dienos už švarius ir nešvarius pinigus leistinose ir prichvatizuotose gražiausiose vietose kyla pilys. Aukštomis tvoromis aptvertuose kiemuose žvilga prabangios mašinos, saugomos išpenėtų keturkojų. Lietuva šitiems turtingiems piliečiams per murzina, kad teiktųsi joje atostogauti. Garbėtroška autokratas užsimojo ne iš savo pinigų, labai ne laiku suręsti valdovų rūmus. Kam? Kad įamžintų savo fizionomiją skardos gabale ir pakabintų pilyje ant sienos.

Mūsų tautos pasididžiavimas Prisikėlimo bažnyčia iki šiandien nesulaukia geradario rėmėjo. Kokia puiki būtų dovana Dievui ir tėvynei už nepriklausomybę! Dovana už dovaną. Ir šiandien dar ne vėlu tai padaryti.

Tautos šulai, milijonieriai, piniguočiai, neišskriskite vieną vasarą į egzotiškus kraštus atostogauti. Pasišildykite Lietuvos pajūryje, o tuos atostoginius pinigėlius paaukokite Prisikėlimo bažnyčiai užbaigti. Tenusišypso Marija ir jums, ir Lietuvai. Ji tokia neapsakomai graži. Tik liūdna.

Niekas žemėje neatsiranda, kaip ir pati žemė, be Dievo valios. Jis nieko nedaro savo rankomis. Savo planams įgyvendinti parenka žmones, apdovanodamas juos reikalingomis malonėmis. Lietuvai išvaduoti iš komunizmo vergijos siuntė prof. Vytautą Landsbergį. Neužmirškime jo savo maldose. Pasitikėkime juo ir ateityje, kad ir toliau sėkmingai darbuotųsi Dievui ir tėvynei. Tuos, kurie jį šmeižia, drabsto savo nuodėmėmis, savinasi profesoriaus darbų rezultatus, prisiminkime, kaip jie penkiasdešimt metų statė komunizmą Sovietų Sąjungoje ir kas iš to išėjo.

Dešimt metų socialdemokratai valdo Lietuvą. Ją nuskurdino, supriešino, demoralizavo. Pasakykime jiems – gana!

Vytautas MARKUVĖNAS

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija