Atnaujintas 2005 birželio 10 d.
Nr.45
(1346)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Panevėžio dekanate

Panevėžiečiai aktyviai švenčia Eucharistiją

PANEVĖŽYS. Šie metai popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbti Eucharistijos metais, skatinant pagilinti šv. Mišių šventimą ir išplėsti Švč. Sakramento adoracijos praktiką. Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje ta proga ketvirtadienio adoracija vyksta nuo 18 val. iki vakarinių šv. Mišių, aukojamų 19 val., o Katedroje ji vyksta kiekvieną dieną nuo rytinių iki vakarinių šv. Mišių.

Eucharistija – šv. Mišios ir Švč. Sakramento garbinimas buvo ir yra Bažnyčios gyvenimo šerdis. Popiežius apaštaliniame laiške „Mane nobiscum Domine“ (“Pasilik su mumis, Viešpatie!“), skirtame Eucharistijos metams, ragina „gyviau ir karščiau švęsti Eucharistiją, iš kurios gimsta meilės perkeistas krikščioniškasis gyvenimas, iš naujo atrasti bei pilnatviškai išgyventi sekmadienį kaip Viešpaties ir Bažnyčios dieną, drauge su Marija Eucharistijoje vis labiau įžvelgti Bažnyčios gyvenimo versmę bei viršūnę ir atrasti naujo užsidegimo misijai. Šiais Eucharistijos metais su ypatingu užsidegimu išgyvenkime Viešpaties Kūno – Devintinių iškilmę su jos tradicine procesija. Tikėjimas į Dievą, kuris įsikūnydamas tapo mūsų kelio palydovu, tebus skelbiamas visur, ypač mūsų gatvėse bei namuose. Krikščionys tesistengia galingiau liudyti Dievo buvimą pasaulyje! Nebijokime kalbėti apie Dievą ir iškėlę galvas liudyti savo tikėjimą“.

Gegužės 29 dieną, Devintinių sekmadienį, atsiliepdami į Popiežiaus kvietimą, tikintieji, kunigai, vienuoliai, ateitininkai rinkosi į Švč. M. Marijos Nekalto Prasidėjimo koplyčią. Sumą koplyčioje aukojo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, o po šv. Mišių procesija su Švč. Sakramentu miesto gatvėmis ėjo į Šv. apaštalų Petro ir Povilo, Švč. Trejybės bažnyčias ir į Kristaus Karaliaus Katedrą. Katedroje vyko Švč. Sakramento pagarbinimas.

Procesijos metu grojo Panevėžio miesto pučiamųjų orkestras „Garsas“ (meno vadovas ir dirigentas Remigijus Vilys). Daug tikinčiųjų atėjo pagarbinti Jėzų, esantį Švč. Sakramente, ir Jam padėkoti už suteiktas malones.

Virginija PARADNEVIČIŪTĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija