Atnaujintas 2006 liepos 26 d.
Nr.56
(1456)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Karas ir jo užkulisiai

Petras KATINAS

Jungtinių Valstijų kariai evakuoja
užsieniečius iš kovų apimto Libano

JAV prezidentas Džordžas Bušas faktiškai leido Izraeliui dar savaitę tęsti karinę operaciją Libane bandant sunaikinti „Hisbollah“ grupuotės bazes bei raketas. Dž.Bušas dar kartą priminė, kad kiekviena šalis turi teisę ginti savo piliečius nuo teroristų išpuolių. Jis taip pat priminė Libano vyriausybei, kad ji, keldama triukšmą dėl Izraelio vykdomų oro antpuolių, pati nieko nedarė, kad sutramdytų „Hisbollah“. JAV prezidentas atkreipė dėmesį, jog Sirija ir Iranas daugelį metų rėmė ir ginklavo „Hisbollah“ smogikus.


Lietuvos specialistų delegacija lankėsi Afganistane

Liepos 17-24 dienomis Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) stovykloje Čagčarane viešėjo Afganistane su darbo vizitu besilankanti Lietuvos užsienio reikalų ministerijos, nevyriausybinių organizacijų bei verslo atstovų delegacija. Svečiai susitiko su trečiosios Lietuvos karių pamainos (PAG-3) vadu pulkininku Vilmu Šatu, Lietuvos specialiosios misijos PAG atstovais.


Klaipėdos sukilimas - minėtinas įvykis

Šiomis dienomis Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kuriuose 1923-iųjų Klaipėdos sukilimas apibūdinamas „okupacija“ ir tariamai šis įvykis nevertas skelbti kaip minėtinas Lietuvos istorijos kalendoriuje. Kai kurios visuomenės informavimo priemonės suteikia naują charakteristiką, tariamai pasiremdami „istorikų nuomone“, nors iš tikrųjų buvo pateikiama (pvz., LNK TV, 2006 07 22) tik viena nuomonė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija