Atnaujintas 2008 rugsėjo 19 d.
Nr. 71
(1664)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Apsireiškimo jubiliejaus iškilmė

Romas BACEVIČIUS

Kardinolas Joachimas Meisneris
bendrauja su Šiluvos maldininkais

Rugsėjo 14-ąją, sekmadienį, Šiluva, į kurią prisirinko gausus būrys piligrimų, sulaukė didžiosios Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo 400 metų jubiliejaus iškilmės. Lietuvos ir Vatikano valstybinės vėliavomis pasipuošusi Šiluvos Bazilika liudijo žmonių džiaugsmą ir dėkingumą popiežiui Benediktui XVI už parodytą jo dėmesį šioms iškilmėms ir visai Lietuvos Katalikų Bažnyčiai atsiunčiant savo ypatingąjį pasiuntinį iš Vokietijos Kelno arkivyskupą kardinolą Joachimą Meisnerį, kuris yra Šventojo Tėvo bičiulis. Gražiai sutiktas Raseiniuose, atvykęs į Šiluvą kardinolas J. Meisneris pirmiausiai apsilankė Apsireiškimo koplyčioje ir čia pasimeldė. Paskui, drauge su jį lydėjusiais Lietuvos ir svečiais vyskupais bei kunigais, bendraudamas su šalia buvusiais maldininkais, garbusis svečias ėjo Bazilikos link švęsti Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo Šiluvoje jubiliejaus iškilmės.


Šiluva šventė Apsireiškimo 400 metų jubiliejų

Kunigų ir vienuolių šventė

Rugsėjo 10-ąją, trečiadienį, švęsti Kunigų ir vienuolių šventės atvyko ne tik Kauno arkivyskupijoje tarnaujantys dvasininkai, bet ir tie, kurie dirba kitose Lietuvos vyskupijose bei už jos ribų. Daug kunigų, vadovaujami ganytojo vyskupo Jono Kaunecko, atvažiavo iš Panevėžio vyskupijos; jie drauge su tądien piligrimams tarnavusiais Jurbarko dekanato kunigais aukojo šv. Mišias, klausė išpažinčių. Atvyko ir beveik 40 Lietuvoje veikiančių kongregacijų seserys, Šv. Benedikto broliai iš Palendrių, jėzuitai, pranciškonai, marijonai, kapucinai ir kitų vyrų vienuolijų broliai.


Pašventino parapijos namų kertinį akmenį

Birutė Vasylienė

Kardinolas Joachimas Meisneris pasirašo
kertinio akmens pašventinimo aktą

Rugsėjo 13 dieną, 18 valandą, gausiai susirinkę į šv. Mišias Kristaus Prisikėlimo parapijos tikintieji džiaugsmingai pasitiko iškilmingą, purpuro spalvos arnotais pasipuošusią kunigų procesiją. Prie altoriaus žengė būrys Kauno arkivyskupijos kunigų. Procesiją vainikavo popiežiaus Benedikto XVI ypatingasis pasiuntinys Švč. M. Marijos apsireiškimo 400 metų jubiliejuje Šiluvoje, Kelno arkivyskupas kardinolas Joachimas Meisneris, vyskupas emeritas  Juozas Preikšas ir visus laiminantis Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, SJ.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija