Atnaujintas 2008 m. spalio 24 d.
Nr. 81
(1674)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Pasauliečio žodelis dvasininkams

Prieš šv. Mišias tariame Atgailos akto žodžius „...nusidėjau mintimis, žodžiais, darbais ir apsileidimais“. Nors apsileidimai minimi trečioje vietoje, tačiau per juos dažnai nusidedama mintimis ir žodžiais – iš aplaidumo leidžiamės į nuodėmingas mintis, tariame nuodėmingus žodžius. Per aplaidumą krikščionis nusideda dvigubai: pasitraukia nuo gėrio, kurį galėjo padaryti, ir užleidžia vietą blogiui.


„Minkštojo“ prisikėlimiečių projekto vaidmuo

Nieko netikėto ar  nuostabaus neįvyko, kai centro dešinės politinių jėgų  pastangos ir  išsami, motyvuota programa, paremta vertybėmis, veiklos nuostatais ir principais, vidaus ir užsienio politikos gairėmis, apimančiomis valstybės  nacionalinio saugumo, tautinės tapatybės sergėjimo, švietimo, ekonomikos, socialinės sferos ir kitas aktualias  valstybės  gyvenimo sritis,  pelnė didžiausią  rinkėjų pripažinimą.     


„Už valstybės rūpestį savais žmonėmis“

Prieš rinkimus, kai miestai ir miesteliai pasipuošė įvairiaspalviais partijų ir kandidatų plakatais, tarp jų sušmėžavo ir socialdemokratų plakatai su šūkiu „Už valstybės rūpestį žmonėmis“. Gražus ir socialdemokratiškas šūkis, rodos, nieko neprikiši, tačiau ar jis teisingas? Tuo galima įsitikinti apžvelgus ketverių metų socialdemokratų vyriausybės nuveiktus ir nenuveiktus darbus. Šiame straipsnyje nenagrinėsiu Lietuvos politikų ir ES komisarų ginčų, Kirkilo ir Grybauskaitės rietenų ar kitų socialdemokratų avantiūrų, kurios nėra tiesiogiai susijusios su paprasto piliečio gerove. Tačiau paliesiu tuos aspektus, kurie itin skaudžiai atsiliepė paprastam žmogui.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija