Atnaujintas 2008 m. lapkričio 21 d.
Nr. 88
(1681)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Mus vedė Dievo ranka“

Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos
mokytojai ir į Šv. Kazimiero
popiežiškosios kolegijos 60-metį
atvykę Lietuvos vyskupai ir kunigai

Taip kalbėjo Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos mokytojai spalio 26 dieną Šv. Petro aikštėje Vatikane laukdami Apaštalinių rūmų lange pasirodant popiežiaus Benedikto XVI. Sunku buvo sulaikyti ašaras girdint visų katalikų dvasinį vadovą lietuviškai tariantį sveikinimą Šv. Kazimiero kolegijai ir palaiminimą. Tuo labiau kad visi jautėmės pakylėti po šv. Mišių, kurias Šv. Petro bazilikoje koncelebravo Popiežius su daugybe kardinolų, vyskupų, kunigų. Smagiausia tai, kad aikštėje po lietuviška trispalve sutikome ir Vilkaviškio vyskupą R. Norvilą, Kaišiadorių vyskupą J. Matulaitį, Telšių vyskupą J. Borutą, SJ,  prelatą J. Šiurį, kun. V. Veilentą, kun. R. Doveiką, kolegijos rektorių kun. P. Šiurį, kun. P. Baniulį ir kt. Ryškios itališkos saulės nutvieksti visi mes buvome stiprūs, laimingi ir šventi.

Aplankyti katalikybės centrą – Vatikaną ir kitas šventas vietas, pasveikinti Šv. Kazimiero popiežiškosios kolegijos bendruomenę su 60-ies metų sukaktimi  K. Paltaroko gimnazijos mokytojai išsiruošė per rudens atostogas.

Aplankėme pirmąją Benediktinų ordino bažnyčią – Montekasino abatiją, kurią įkūrė Šv. Benediktas ant antikinio Akropolio griuvėsių, Asyžiuje grožėjomės Šv. Pranciškaus bazilika, nepakartojamą įspūdį paliko Renesanso kultūros lopšys – Florencija, antikos laikus menanti Pompėja.

Dešimties dienų kelionė po Italiją – tai atgaiva sielai ir penas protui. Pamatę kultūrinį pasaulio lobyną tvirtesni būsime ir klasėje, dėstydami savo dalyką, ir bendraudami su gimnazistais.

Gražina Gailiūnienė
Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos direktorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija