2009 m. liepos 10 d.
Nr. 53
(1745)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Panevėžio vyskupijoje

Zarasų dekanate

Dekanato dienos

Zarasai. Birželio 5–6 dienomis įvyko dekanato dienos „Meilė niekada nesibaigia“ (1Kor 13, 8) iš renginių ciklo, skirto paminėti šv. apaštalo Pauliaus ir Evangelijos žinios tūkstantmetei Lietuvai jubiliejinius metus.

Birželio 5 dieną Jaunimo centre atidaryta moksleivių fotografijų paroda „Dievo namai“. Apie sumanymą fotografuoti Zarasų krašto bažnyčias, kūrybinius atradimus pasakojo mokytoja Petronė Sekonienė. Renginyje dainavo, giedojo ir grojo Jonas Dobrovolskis, Augustė Gaidytė, sesutės Andrijauskaitės, Žygimantas Tumėnas ir Jovita Prakapavičiūtė. Tą pačią dieną Zarasų krašto muziejuje atidaryta sakralinė meno paroda, pristatanti dekanato bažnyčiose saugomus liturgijoje naudojamus ir jau nebenaudojamus rūbus, liturginius indus, paveikslus, skulptūras, religines dekoracijas. Renginį vedė muziejaus darbuotoja Laima Raubiškienė, muzikavo Gabrielė Popovaitė, Dovilė Sinkevičiūtė bei Giedrė Buivaitė. Zarasų bažnyčios sienos papuoštos dekanato parapijų stendais, kuriuose pristatoma parapijų istorija, žymesni dvasininkai, katalikiškos organizacijos ir parapijų šiandiena.

Birželio 6 dieną Zarasų kultūros centre katechezę apie šv. apaštalą Paulių ir jo misionierišką gyvenimą bei tikėjimo skelbimą vedė brolis Egidijus (Tiberiados bendruomenė, Baltriškių parapija, Zarasų r.). Šlovinti Viešpatį ir džiaugtis tikėjimu skatino jaunimo grupė iš Panevėžio. Vėliau visi išsiskirstė į atskiras darbo ir diskusijų grupeles. Jaunimas mokėsi šlovinti (Paulius Minkevičius ir komanda „Jaupra“), kiti diskutavo apie lytiškumą (Justina Pelikšaitė ir Gediminas Kaminskas, VU studentai), piligrimystę (Eglė Žižiūnaitė, VPU studentė, ir Asta Degenytė iš Panevėžio vyskupijos Jaunimo centro) bei evangelizaciją (brolis Bartas iš Tiberiados bendruomenės). Vyresnieji domėjosi „Caritas“ misija (Gražina Kacevičienė, Panevėžio „Caritas“ vadovė), diskutavo apie tikėjimo nešamą džiaugsmą ir prasmę (Zita Tručionienė, Panevėžio vyskupijos Katechetikos centro vadovė), kalbėjosi apie tėvų pareigas (Jūratė Šaumanienė, Panevėžio vyskupijos Šeimos centro vadovė). Vėliau visi drauge pietavo ir apibendrino darbą grupelėse, giedojo. Dekanato dienų dalyviams buvo parodytas zarasiškio fotografo Algimanto Navicko sukurtas fotografijų montažas, pristatantis Tiberiados bendruomenės brolių gyvenimą, misiją ir kasdienybę.

Dvasinį renginį, skirtą sustiprinti ir atnaujinti tikėjimą, užbaigė Eucharistijos šventimas, kuriam vadovavo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, drauge meldėsi dekanato kunigai. Po šv. Mišių prie bendro stalo su ganytoju bendravo savivaldybės atstovai, savo veiklą, darbus ir lūkesčius pristatė Zarasų parapijoje veikiančios katalikiškos organizacijos.

Kūrybingai pasiruošti šiai šventei padėjo Panevėžio vyskupijos sielovados, Zarasų kultūros ir jaunimo centrai, krašto muziejus. Prie šventės prisidėjo dekanato kunigai, Tiberiados bendruomenės broliai, Zarasų parapijos stendus meniškai apipavidalino ir kultūros namų salę papuošė Rasa Dičiūnienė.

Kun. Justas Jasėnas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija