2010 m. rugsėjo 3 d.
Nr. 64
(1849)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Patriotizmo ir pilietiškumo pamoka

Prie paminklo žuvusiems partizanams

Rugpjūčio 15 dieną Riečiuose (Marijampolės rajone) įvyko iškilmingas 65-ųjų Žuvinto ežero partizanų kautynių paminėjimas. Vėliavą iškėlė kovotojas ir įvykių liudininkas Jurgis Nevulis-Klevas. Renginio dalyviams sugiedojus „Tautišką giesmę“ prie 1995 metais pastatyto paminklo, kuriame įamžintos ir žuvusiųjų pavardės, žodį tarė buvęs Šarūno būrio partizanų vadas Vincas Kubertavičius-Vidugiris, Siaubas, Jovaras: „Prieš 65 metus žiauraus gyvenimo likimas išskyrė mus. Jūs, atlikę šventą pareigą Tėvynei, likote amžinai ilsėtis šiame gražiame gimtų laukų kapų kalnelyje.“

Apie Lietuvos partizanų žygdarbio prasmę kalbėjo Prienų rajono „Vidupio“ bendruomenės pirmininkas Alfonsas Vitkauskas, gražiai įamžinęs Žiūronių, Vaivos ir kitų savo krašto žuvusių partizanų atminimą.

Po iškilmingo minėjimo Riečių bažnytėlėje už žuvusius partizanus šv. Mišias aukojo ir pamokslą pasakė Krokialaukio klebonas kun. Gintautas Steponaitis.

Bendražygių, svečių ir draugų būrys po pamaldų vaišinosi, dainavo, atvertė naujus prisiminimų puslapius gražioje Antano Brenkio sodyboje. A. Vitkauskas nuoširdžiai padėkojo visiems už dalyvavimą ir pagalbą organizuojant šventę ir įteikė padėkas garbingiausiems šventės dalyviams – Šarūno būrio vadui V. Kubertavičiui, jo padėjėjui Jurgiui Glaveckui, partizanui ir paminklo Riečiuose statytojui Jurgiui Nevuliui, buvusioms ryšininkėms Onai Magdalenai Žukauskienei ir Onai Žiugždienei, vaišingam sodybos šeimininkui Antanui Brenkiui.

Buvusio partizanų būrio vado Vinco artimiausia svajonė – po penkerių metų iškilmingai paminėti Žuvinto ežero kautynių 70-ąsias metines. Viliamės, kad tai taps tikrove.

Valerija Januškevičienė

Marijampolės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija