2016 m. lapkričio 4 d.    
Nr. 41
(2209)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Kariai pagerbė Lietuvos laisvės gynėjų atminimą

Minint visų mirusiųjų Atminimo dieną, kariai visoje Lietuvoje pagerbė žuvusių laisvės gynėjų atminimą. Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas generolas majoras Vitalijus Vaikšnoras, Lietuvos kariuomenės Gedimino štabo Garbės sargybos kuopos kariai, Krašto apsaugos ministerijos, kariuomenės atstovai lankėsi Antakalnio memoriale, kur išreiškė pagarbą mirusiesiems tylos minute. Taip pat buvo padėtos gėlės prie Laisvės gynėjų memorialo ir Lietuvos kariuomenės karių kapų memorialo žuvusiems už Tėvynę.

Giedrės Maksimovicz (KAM) nuotrauka


Porinkiminės batalijos

Edvardas ŠIUGŽDA

Praūžė rinkimai, pusantro mėnesio klausantis visokių politikų pažadų. Gal pusę metų buvo varomi žmonės „rinkti naują permainų valdžią“. Ir vėl viskas tylu ramu – dalijamasi postais, „vertingiausiomis“ ministerijomis. Nors net tris savaites laimėtojas dvejojo, kokią „nuotaką“ jam rinktis. Visai teisingai pasakė Andrius Kubilius: „Karbauskis – tarsi tarp dviejų šieno kupetų pasiklydęs Buridano asilas“. Tai – sena rytiečių išmintis apie badu nustipusį asilą. Ir veltui tas Buridano asilas, kurį taip netikėtai savyje atpažino Karbauskis, giliai įsižeisdamas pagaliau pasakęs: su konservatoriais, taip įžeidinėjančiais jį, kaip rinkimų nugalėtoją, į jokią koaliciją tikrai neisiąs, nors tai – viso labo tik palyginimas apie ilgą ir sunkiai paaiškinamą dvejojimą. Šįkart jis išsitęsė labai ilgai – net tris savaites. Greitos vedybos neįvyko. Nebuvo ir pirmosios nakties džiaugsmų – jos pabodo laukti net rinkimų laimėtojui, nekalbant apie „nuotaką“, kurią labai ilgai rinkosi – net tris savaites.


Grybų šventė su japoniška arbata

Rūta Averkienė

Grybauti išeina italai

Puoselėdami gražią tradiciją, varėniškiai paskutinį rugsėjo šeštadienį vėl sukvietė į Grybų šventę, kuri skambėjo dzūkišku pavadinimu „Per dzidį dvarų saulė tekėjo“ ir sulaukė daugybės svečių iš visų Lietuvos kampelių ir užsienio! Įžanginė Grybų šventės dalis – Lietuvos grybavimo čempionatas – aštuntą kartą vyko grybinguose Marcinkonių kaimo miškuose prie Kastinio ežero ir suviliojo nemažai grybautojų bei smalsuolių. Šiemet dėl Varėnos rajono savivaldybės mero Algio Kašėtos įsteigtos taurės varžėsi 20 komandų iš įvairių Lietuvos regionų ir dvi komandos iš Italijos. Tik prieš startą dalyviai sužinojo, jog rinkti bus galima tik baravykus, šilbaravykius, raudonikius, voveraites ir žaliuokes.

Į pušynėlius įsisiautę Marcinkonys dar skendėjo ryto miglose, kai mero pavaduotojui Giedriui Samulevičiui septintą valandą pasveikinus visus dalyvius, paaiškinus taisykles ir marcinkoniškiui medžiotojui šūviu į orą davus startą, azartiškiausius grybautojus, pavaišintus skania grybiene, į mišką palydėjo ne tik sirgaliai, bet ir šaunieji Marcinkonių dainininkai bei Margionių muzikantai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija