„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.12 (97)

2008 m. gruodžio 12 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

SSRS įstatymas vis dar galioja…

Džiuljeta Kulvietienė

Kun. Ričardas Banys aukojo
šv. Mišias ir meldėsi
už negimusius kūdikius

1955 m. lapkričio 23 dienomis SSRS buvo priimtas įstatymas, leidžiantis daryti abortus iki dvyliktosios nėštumo savaitės. Šio įstatymo Lietuvoje laikomasi iki šiol.

Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Šv. Luko koplyčioje Kauno medicinos universiteto (KMU) kapelionas kun. Ričardas Banys aukojo šv. Mišias ir meldėsi už negimusius kūdikius, jų motinas ir kitus šeimos narius, kurių taip ir nepasiekė būsimo mažylio juokas. „Mes nieko nesmerkiame ir nepriekaištaujame, niekam negrūmojame ir nemokome gyventi. Mes tik meldžiamės“, – sakė kun. R.Banys ir kvietė pamąstyti apie tuštumą, kuri jaučiama kažko netekus ar praradus... kad ir savo noru.

Kun. R. Banys kvietė maldai už gyvybę ir šeimas, palaikant KMU akademinės sielovados koordinatorės Svetlanos Adler iniciatyvą, kad lapkričio 23-ioji būtų minima kaip Negimusio kūdikio diena, bei sakė: „Melskimės už šeimas, kurios susijusios su negimusio vaikelio išnykimu, bet ne Dievo akyse“. Gal aplinkinis pasaulis bus toks sąmoningas ir supras, kad krikščionys nekelia kumščių, bet sudeda rankas maldai. „Kiek daug yra nuveikę žmonės, ypač medikai, kurie gina gyvybę, – sakė kunigas ir kvietė ne tik ginti gyvybę, bet ir propaguoti meilę jai. – Joks atliktų abortų skaičiaus skelbimas neduos tiek norimos ir siekiamos naudos, kiek skelbimas ir liudijimas meilės gyvybei“.

„Dėkokime Viešpačiui, kad šiandien esame čia ir atstovaujame savo brolius bei seseris ir meldžiamės už tuos, kam šią akimirką labiausiai reikia mūsų tylios, nuoširdžios širdies maldos, kuri yra ne tik begalinė, bet ir visagalė“, – liudijo kun. R. Banys ir padėkojo akademinės sielovados administratorei bei medikų ateitininkų korporacijos „Gaja“, švenčiančios 80-ties metų jubiliejų, nariams už giesmes.

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija